Uspešno smo prebrodili Blue Monday, sneg, kišu i radnu nedelju, a sada je pred nama sunčani vikend! Beograd se vratio sa punim rasporedom izložbi, predstava, žurki... biramo za vas najbolje, krenite sa nama!

Ovog petka umesto zabavnog sadržaja za vas biramo društveno-odgovorni sadržaj. Ovog petka smo (opet) na ulicama i za to imamo jako veliki i bolan razlog – akušersko nasilje nad ženama. Protest će se održati ispred Ministarstva zdravlja od 16.30h, a vi zagrlite prijateljicu, kolegnicu, mamu, sestru i dođite, jer - ako jednoj nije dobro, nije ni jednoj.

U subotu ne propuštamo nešto sa repertoara Pančevo film festivala koji se posle četiri godine pauze vratio na velika vrata. Osim filmova, tokom tri dana festivala održavaće se koncerti, DJ nastupi i radionice. Od posebnog sadržaja izdvajamo video-ekskurziju kroz pančevačke lokacije gde su snimani filmovi, a u subotu vas čeka i oskarovac „Zlo ne postoji“ od japanskog reditelja Hamagučija. Well done team!

U toku je Mesec nezavisne scene u Bitef teatru koji tradicionalno okuplja nezavisne produkcije, tupe i umetnike sa nezavisne regionalne scene. Ove nedelje gledamo predstavu „Kavkaski krug kredom“ u izvođenju Fakuteta dramskih umetnosti. „Ova predstava iznosi stav nove generacije prema svemu onome što se dešava u svetu koji nas okružuje, pogled na surovu realnost i nada da će upiranjem prsta u goruće teme, ismevanjem sveopšte hipokrizije društva barem jedan čovek u publici krenuti putem protagonistkinje Gruše.“