Krajem prošle nedelje, u Los Anđelesu je održana svetska premijera koncertnog filma Lady GageChromatica Ball- a koji je od nedelje (25. maja), postao dostupan na platformi HBO Max. 

Baš kao i album na kojem se zasniva, eksplozivni i energični film je veoma blizu remek-dela. Uz koleginice koje objavljuju slične projekte poput Renaissance: A Film by Beyoncé i Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor's Version), bilo je ključno da Gaga uradi svoju stvar i krene drugačijim putem.

Crveni tepih okupio je brojne poznate ličnosti, a sama Gaga ostala je dosledna svom ekcentričnom stilu (i pojavi). Pevačica i glumica iznela je dekonstruisani Selva styling sa metalnom strukturom oko njenih ramena. Ništa neobično. Ipak, all-white motoristički outfit zvezde nije bila jedina stvar koja je ostavila upečatljiv utisak na događaju.

Naime, dugo očekivani muzički film Lady Gage potvrdio je izlazak novog albuma (što su verni fanovi donekle i pretpostavljali). Na samom kraju Chromatica Balla, vidi se Lady Gaga kako odlazi sa bine na kraju svog nastupa, dok se na ekranu pojavljuje tekst "LG7 GAGA SE VRAĆA."

Lady Gaga već neko vreme nagoveštava novu muziku, postavljajući fotografije sebe u studiju u pauzama snimanja filma Joker 2“U studiju sam svaki dan. Napisala sam toliko pesama, producirala sam toliko pesama, i to nije ništa slično onome što sam ranije radila,” rekla je Gaga. “Volim da razbijam žanrove i volim da istražujem muziku. Postoji nešto zaista lepo u saznanju da ćete biti voljeni bez obzira šta radite.”

Objasnila je da je Chromatica Ball turneja iz 2022. godine zaista postavila ton njenom umetničkom procesu za nove pesme. Pored Chromatice (2020), Lady Gaga je objavila još pet albuma The Fame (2008), The Fame Monster (2009), Born This Way (2011), Artpop (2013), Joanne (2016) - čime se i objašnjava broj sedam u nazivu njenog narednog dropa.

Pevačica je takođe sarađivala sa legendarnim Tonijem Bennettom na albumima Cheek to Cheek iz 2014. i Love for Sale iz 2021, a radila je i na soundtracku za hit-film A Star Is Born.

Izvor: ELLE/N.K.