Petak je! A to znači samo jedno – izašli smo na kraj s ovom tropskom radnom nedeljom. Istina je, čeka nas i tropski vikend, ali je vikend naš little getaway, imamo zakazani weekend stroll, te unapred isplanirane destinacije i sadržaje (a, naravno i odevne kombinacije). Školski spremamo sve zaštite od UV zračenja i krećemo u vikend...

Ovog vikenda je u gradu Festival francuskog filma, kum festivala je maestralni Dragan Bjelogrlić, a iz obećane zemlje stižu nam brojna filmska ostvaranja od kojih više njih pripadaju ovogodišnjoj selekciji Kanskog festivala. Mi ovog petka biramo film koji je otvorio Kanski festival, pod naslovom „Drugi čin“ Le deuxième acte, komediju koja govori o ljubavnom trouglu u jednom restoranu daleko od svega...Spremite kokice!

U subotu u Luci Beograd, ljubitelje rejva očekuje prava poslastica – Music Reactions letnji oudoor rave! Trojac koji je tu da promeni leto KI/KI, Boston 168 i Vladimir Dubyshkin imaće podršku prepoznatljivog lokalnog heroja, Rajka Ristanovića, a organizatori obećavaju impozantnu audio-video produkciju i nezaboravan početak leta.

Ovaj vikend je veoma poseban i po tome što se ovog vikenda održava (naš omiljeni) šesnaesti po redu Krokodil Fest pod nazivom „Gimme shelter“ inspirisan trenutnim događajima u svetu i čuvenim stihovima The Rolling Stonesa: just a kiss away... just a shot away. Sadržaj je veoma kompleksan, kreativan i dubokomislen, ceo repertoar možete pogledati na Krokodilovom sajtu, a mi ove nedelje ne propuštamo PičPrič Special, koji vodi Rumena Bužarovska uz sjajne pripovedače/ice među kojima su Jelena Veljača, Lila Milić, Jelisaveta Blagojević, Markiza De Sada, Mima Simić i Jana Jakimovska. Vidimo se na Krokodilu!

 Do sledeće vikend šetnje!