Iako se Supermesec udružio sa našom insomniom, te u polusnu isčekujemo kraj radne nedelje, on je takođe osvetlio i probudio našu energiju za kretanjem, za nečim novim i uzbudljivim! Na tom tragu, za ovaj vikend imamo ambiciozne planove, a kulturno modni događaji ovog vikenda daju materijala našim maštarijama i pozivaju: Dare to AI! Uključite Notes i krenite sa nama.

Tokom godina, prihvatali smo neke nove tradicije i odricali se nekih starih, sve u cilju da doživimo nešto drugačije, nešto novo i uzbudljivo. Međutim, jedna tradicija koje se religiozno držimo jeste Beogradski sajam knjiga. Bilo da ste ljubitelji književnosti ili ne, sigurno nosite uspomenu iz školskih dana posete velike hale Sajma, gužve, mirisa novih knjiga i uzbuđenja kada vidite nekog poznatog... Godinama se naš odnos sa knjigama menjao, isčitavali smo ih, zaboravljali a onda počeli da im se vraćamo, da ih živimo i preživljavamo. Ovogodišnji slogan sajma je „Reč je slobodna“, a sajam otvara sjajna pesnikinja i Elle Style Award dobitnica za književnost Milena Marković.

Još jedna tradicija od koje (ni u snu) ne odustajemo jeste Belgrade Fashion Week. Ove godine se održava 54. po redu i nosi novu, ohrabrujuću i podsticajnu poruku Dare to trAI! ili PokušAI!, pozivajući dizajnere, umetnike i kreativce da eksperimentišu u saradnji sa veštačkom inteligencijom i istraže njene neograničene mogućnosti u kreativnom stvaranju mode. Ove subote prvo gledamo reviju čuvene Dragane Ognjenović, a nakon toga predstavljanje najperspektivnijih mladih dizajnera kroz takmičenje za prestižnu nagradu „Boris Nikolić“ i cherry on the top - Martini Vesto.

Priznajemo, ovog vikenda nam je glava u oblacima i ne odustajemo od sanjarenja, te na listu za ovaj vikend dodajemo još malo umetnosti i to otvaranje Oktobarskog salona pod sloganom Šta ostaje?/What’s left. Ceremonija otvaranja će se održati u muzeju Afričke umetnosti, performansom umetnika Adrijana Melis Sose i Đejmi Hardrović pod nazivom „Birokrata u gladovanju“. Bogati program Salona koji će biti otvoren do 1. decembra možete pogledati ovde.