STIŽE FILM ''THE LOST DAUGHER'' RAĐEN PO ROMANU ELENE FERRANTE: Otkrivamo sve o tome!

Otkrivamo sve što ste želeli da znate o filmu ''The Lost Daughter'', po romanu Elene Ferrante, koji će postati najnoviji Netflix hit ove zime.

Profimedia

Po njenom romanu Mračna kći iz 2006. godine, film po istom imenu The Lost Daughter će uskoro da ima svoj debi na Netflixu 31. decembra.

Ko režira?

Ovom prilikom će i jedno veliko ime sa holivudske scene po prvi put da se nađe u ulozi rediteljke i scenaristkinje - Maggie Gyllenhaal. Sestra od glumca Jakea Gyllenhaala i poznata po svojim ulogama u filmovima kao što su Donnie Darko, The Dark Knight i serija The Deuce, ovaj put interpretira mračnu i emotivnu priču o starijoj ženi po imenu Leda. “Kada sam pročitala Mračnu kći od Elene Ferrante, utisak mi je bio da je konačno izrečena jednu veliku i surovo iskrenu tajnu. To me istovremeno potreslo i tešilo”, objasnila je Maggie Gyllenhaal u intervjuu.

O čemu se radi?

Na samostalnom letnjem odmoru, Leda postaje opčinjena mladom majkom i njenom ćerkom dok ih posmatra na plaži. Uznemirena njihovim neobičnim odnosom, Leda je preplavljena sećanjima i doživljajem ranog majčinstva - terorom, zbunjenošću i intenzitetom. Impulzivno iskustvo tokom odmora Ledu natera da se suoči sa nekonvencionalnim odlukama koje je donela kao mlada majka, kao i na njihove posledice.

Ko glumi?

Glumački ansambl je zaista fenomenalan! Dobitnica Oskara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi Olivia Colman tumači Ledu, dok će se Dakota Johnson naći u ulozi mlade majke na letnjem odmoru. Sigurno ćete prepoznati i glumca Petera Sarsgaarda, kao i up-and-coming glumaca Paula Mescala iz serije Normal People i Olivera Jacksona-Cohena iz Netflixove horor serije The Haunting of Bly Manor.

Film, snimljen u Grčkoj, će zasigurno da se nađe među omiljenima ove godine! A knjigu, ukoliko ipak želite da je pročitate pre filma, možete pročitati i na srpskom u izdanju Booka.

The Lost Daughter  Youtube