Nakon 2020. godine koja je u potpunosti promenila život, filmski studio i publika se konačno vraćaju u svoj sinergijski užitak.

Na sreću svih nas beznadežnih romantičara, 2021. je bila prilično bogata u kategoriji ljubavnih filmova. Ipak, godina još nije ni prošla i već imamo listu od 16 blockbustera koji izazivaju leptiriće vredne pažnje.

Da bismo vam olakšali pretraživanje noviteta, preporučujemo 10 filmova koji će privući vašu pažnju.

1. Dating & New York

Nakon večere za dvoje, dvoje milenijalaca iz New Yorka usklađeni s aplikacijama za sastanke sklapaju dogovor „Najbolji prijatelji s povlasticama“ kako bi izbegli zamke svojih prošlih veza.

 2. To All the Boys: Always and Forever

Život Lare Jean se okreće naglavačke kada njena mlađa sestra pošalje tajna pisma koja je pisala svim dečacima koje je volela. Ipak, kraj poznate Netflixove triologije donosi novu pitanje - da li će matura i potencijalno drugačiji planovi za koledž razdvojiti toliko voljen par?

 3. The Map Of Tiny Perfect Things

Ako tražite lagani film za vikend, ne tražite dalje od ovog o dva tinejdžera koji otkrivaju da proživljavaju isti dan iznova i iznova, i odlučuju da iskoriste priliku da naprave mapu najboljih stvari koje se dešavaju tog dana - sve dok jedan od njih ne počne da pokušava da pronađe izlaz iz ove zamke vremena. Kako sve više vremena provode zajedno, neizbežno se zaljubljuju jedno u drugo.

4. Malcolm & Marie

Intimna crno-bela priča i pravi rolerkoster od filma prvi je koji je u potpunosti osmišljen i snimljen za vreme pandemije. Radnja filma se dešava jedne noći kada par, čekajući kritiku o poslednjem Malkolmovom filmu sa čije premijere su se upravo vratili, počinje da preispituje svoju celokupnu vezu i sve što su do tada prošli, zamerajući jedno drugom mnogo stvari. Za ulogu u prvoj sezoni te serije pevačica i glumica Zendaya je nagrađena Emmy nagradom.

5. The Last Letter From Your Lover

Ovu zanimljivu britanska dvostruku romansa koja skače kroz vreme apsolutno morate pogledati. Prati dve ljubavne priče, iz dva različita perioda - ljubavni trougao tokom šezdesetih i otkrivanje pisama koja su mu svedočila početkom dvehiljaditih. Reporterka Ellie Haworth ima zadatak da napiše čitulju o uredniku svog lista. Ona i arhivista lista zbližavaju se otkrivajući nekoliko ljubavnih pisama od prošlih godina i uspevajući da pronađu pošiljaoce, koji su još uvek živi, podstičući ih da napišu jedno poslednje pismo jedno drugom.

6. In the Heights

Pre nego što je napisao „Hamilton“, Lin Manuel Miranda napisao je i „In The Heights“, mjuzikl zasnovan na multikulturalnoj radničkoj zajednici u kraju u kom je odrastao. U ovoj filmskoj adaptaciji pozorišnog mjuzikla nagrađenog 2008. godine Tonijem, uz rep i salsu govori se o imigrantima, kulturološkim i generacijskim jazovima, rušenju ruiniranih zgrada i pretvaranju kraja u luksuzan prostor, ali i o ljubavi.

7. The Dig

Film se zasniva na istinitom događaju - iskopavanju arheološkog nalazišta Sutton Hoo u Engleskoj i prati priču arheologa koji je vodio celokupan projekat. Na prvi pogled ne zvuči nimalo romantično, ali u filmu se zapravo odvijaju dve tragične ljubavne priče koje će svakog naterati na razmišljanje.

8. Namaste Wahala

Film predstavlja ljubav dvoje mladih ljudi drugačijih vera, čiji se roditelji svim silama bore protiv njihove veze. Ovu priču obeležavaju brojni komični i srceparajući trenuci, a da su dvoje glavnih glumaca stvoreni jedno za drugo nije potreban film da nas ubedi.

9. The Kissing Booth 3

Mogu li srednjoškolske romanse potrajati? Još bolje, mogu li izdržati dok su sa bratom vašeg najboljeg prijatelja? To je pitanje koje se testira u poslednjem delu The Kissing Booth, prvobitno popularnog romana Wattpad.

10. Sweet & Sour

Ova živahna južnokorejska priča donosi vuklan emocija o zaljubljenom paru koji neočekivano upada u zamku veze na daljinu. Teškoće sa kojima se susreću kao i pokušaji da nešto uspe kada ste na dva različita mesta su u fokusu ove romantične priče.