Samo nekoliko sekundi pred premijeru, brojke u live emitovanju pesme su se intenzivno povećavale. Svet je nakon šest godina bio ne samo spreman, već željan i nestrpljiv da ponovo u svoj život otvorenih ruku i srca, pusti najpoznatijeg „normalca“ među poznatima i muzičku ikonu našeg vremena – Adele.

Nakon poduže pauze koju je napravila zbog rođenja deteta i privatnih krahova o kojima tek sada kreće da progovara, Adele se vratila sa prvim singlom njenog novog albuma koji je tradicionalno imenovala brojem godina koje su ga obeležile.

Promocija je bila diskretna, ali upečatljiva, jer ko drugi ima tu moć da po arhitektonskim simbolima svetskih prestonica projektuje samo broj „30“ a da svi istog momenta shvate o čemu je reč.

Preko 300.000 ljudi učestvovalo je u YouTube livestream-u prvog singla „Easy on me“, a skoro 10.000 komentara postavljeno je pre nego što su se čuli i prvi tonovi klavira koji nas uvode u njenu novu priču.

Spot kojim se ova britanska zvezda vraća u naše živote počinje kao omaž na njene prethodne nagrađivane hitove „Rolling in the Deep“, „Someone Like You“ i „Hello“. Podseća nas na to zbog čega smo je zavoleli uz novu poruku koja kao da moli za milost u doba digitalnog hiperkritikovanja – „Go easy on me“...

Monohromatska estetika, skoro napuštena kuća u kojoj sedi za stolicom dok se igra melodijom glasom koji nikad nije bolje zvučao i telefonski poziv (Hello? Its her!) koji se gubi dok uz jak vetar ona izlazi iz jedne ere i ulazi u drugu.

Sam tekst pesme je kao i uvek miks slika i emocija koje se prirodno prepliću u narativ koji je jedinstven za nju - „There ain't no gold, in this river, that I've been washing my hands in forever. I know there is hope in these waters, but I can't bring myself to swim when I am drowning in this silence baby...“.

A onda, kako sve dramatičnije ulazi u refren, boje počinju da se pojavljuju u spotu i pesma ulazi u svoju kulminaciju. 

Iako je možda ova tema pomalo očekivana i sigurna, ona simbolično najavljuje promene i laganim korakom nas sprema za nešto što je i sama autorka opisala kao „redemption album“ koji, pored klasičnih, donosi teme i zvuk koji nisu tipični za ovu zvezdu.

Ostaje nam da sačekamo 19. novembar kako bismo u potpunosti uplivali u ono što nam je pripremila stand-up komičarka i kraljica slomljenih srca – Adele.

Priredio: Miladin Stojadinović