Istraživanja su pokazala da polifenoli pronađeni u namirnicama kao što su zeleni čaj, crno grožđe, borovnice i začini kao kurkuma, imaju efekat smanjivanja procenta masnog tkiva i smanjenje gojaznosti. Sve ove namirnice značajni su izvori polifenola.
Danas pouzdano znamo da polifenoli ubrzavaju proces topljenja masti i direktno deluju na proces stvaranja energije u mišićima.
Ubrzanje metabolizma smanjuje pojavu gojaznosti.
S druge strane, obilje kalorija bez polifenola je sigurna formula gojenja.
Zato, kada preterujemo u kalorijama, preterujmo i u polifenolima!
Dakle, nije mit kada se kaže da povećan unos voća i povrća predstavlja prvi korak ka vraćanju figure i lepog mladalačkog izgleda.
Koje namirnice imaju najviše polifenola?
Najpoznatiji izvori polifenola su u crvenom vinu, kakaou, crnoj čokoladi, bobičastom voću, začinima i začinskom bilju.
Više možete da saznate na sledećem sajtu http://polifenoli.rs/.
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/