Ja sam koren, ja sam grana
Samo mi se čini da sam sama
Iza mene stoji moja mama
Iza moje mame njena mama…

Sećate li se šta je za vas predstavljao 8. mart kada ste bili dete? U vrtiću se smišlja neka nova, najkreativnija tehnika kreiranja čestitki za mamu, dečija emocija ispisana na papiru najsirovija, najčistija i najkrhkija, baš kao i ljubav… sve je to zamotano u jednom pink rancu, tata dodaj cvet ili čokoladu, i idemo da grlimo mamu najsnažnije na svetu.

ELLE stori 3 (33).gif
Promo 

Tada nismo mogle ni da zamislimo u kakav svet ulazimo, sa stegama, okvirima i normama, a onda etiketiranjem, i obespravljivanjem, koje nas je isprva učinilo ranjivim, a onda buntovnim. Još glasnijim. Danas znamo da je najlepši poklon za Osmi mart realnost u kojoj kontinuirano postoji – mama, ne moraš ti to sve sama; možeš da imaš karijeru i pored mene, i veću platu od tate; ali ne moraš da skuvaš svaki ručak, a tata će usisati umesto tebe, uzeti porodiljsko i učestvovati ravnopravno u roditeljstvu. Mama, sutra ćeš biti direktorka i niko neće dati sebi za pravo da komentariše tvoj izgled, da te svodi na tvoje telo, biologiju, fiziku i matematiku… Nećeš se plašiti ni na ulici, ni u kancelariji, a ako se desi nešto nedopustivo, verovaće ti i zaštititi te; I sutra, bićeš sigurna da ja odrastam u boljem svetu, u kom ću sama i bez ičije osude određivati da li ću ili neću biti mama, pilotkinja, profesorka, advokatica, domaćica, ili sve to zajedno.

A onda, kada smo im osigurali suštinu, a ne formu, uz nežnu reč, razumevanje i solidarnost za sve žene ovog sveta, ovog 8. marta poklanjamo našim drugaricama, koleginicama, tetkama, mamama, bakama nešto nešto što slavi njihovih pet minuta, hedonizam i bezbrižno uživanje u pogledu, ukusu, stilu… Tu na scenu stupaju cveće, knjige, modni komadi, i najukusnije čokoladne praline, od kojih redakcija ELLE-a bira After Eight, jer nas aroma mente inspiriše na sanjarenje.

IMG_6565.jpeg
Promo 

Nestlé® After Eight praline stvorene su u duhu engleske tradicije, a njihov autentični ukus pretvara svaku priliku u poseban trenutak. Baš ono što smo tražili!

IMG_6577.jpeg
Promo 

Pored klasične kombinacije tamne čokolade i baršunaste kreme od mente, tu su i praline sa svežim mentol kremom obogaćenim slatkim ukusom narandže ili jagode – za najveće sladokusce.

IMG_6567.jpeg
Promo 

Kakav divan način da završite svako druženje, edukaciju ili sastanak za Osmi mart!

IMG_6581.jpeg
Promo