Došao je i taj trenutak - konačno ste se odvažili da odete na vaše prvo samostalno putovanje. Za mnoge ljude, solo putovanje može biti neverovatno nagrađujuće i ispunjavajuće iskustvo. To je prilika da raširite krila i upoznate sebe, imajući svu slobodu i fleksibilnost da upoznajete destinaciju po izboru na način na koji vama najviše odgovara. Ovakav pristup omogućava bolje razumevanje lokalne kulture, autentična iskustva, a otvara i vrata za neplanirane avanture.

Međutim, važno je istaći da, uprkos rastućoj popularnosti samostalnih putovanja, sigurnost ostaje ključni faktor pri izboru destinacije. U tom kontekstu, treba napomenuti da postoje zemlje koje se izdvajaju kao posebno bezbedne, čineći ih idealnim destinacijama za solo putovanja, naročito za žene. Povećana bezbednost može biti rezultat efikasnih bezbednosnih sistema, tolerantne društvene klime ili specifičnih inicijativa usmerenih ka zaštiti turista.

U ažuriranju za 2023. godinu studije koju je Bounce sastavio, pronašli smo listu najboljih zemalja za solo putnice, ali i najmanje bezbedne destinacije. Možda ćete biti iznenađeni što neke veoma poznate i popularne zemlje nisu na toj listi. Nastavite čitati da biste otkrili rezultate, a za potpune rezultate studije za 2023. godinu posetite Bounce.com.

profimedia-0594517255 (1).jpg
Zara via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Ovo su tri zemlje u kojima ćete osetiti najmanju bezbednost, prema bounce.com studiji.

  • 3. SAD
  • 2. Meksiko 
  • 1. Kolumbija

Sa druge strane, ove tri evropske zemlje, predstavljaju najsigurne destinacije za samostalno putovanje, prema bounce.com.

  • 3. Norveška 
  • 2. Holandija
  • 1. Španija