Širom sveta poznata je po svojim hitovima kao što su Born to die, Summertime sadness, Love, National anthem, Video game.

Njen stil odevanja je inspirisan minulim vremenima, a estetika spotova je nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo. Mešanje starog i novog, prošlosti i budućnosti u svemu što radi nije slučajna. Znamo da je puno radila na svemu tome, ali postoje određene sekvence iz njenog života koje su uticale da ona postane to što jeste - muzička zvezda svetskih razmera. 

U nastavku pročitajte 5 relativno nepoznatih činjenica o miljenici muzičkog sveta...

1. Pre nego što je postala Lana del Ray, nastupala je pod drugačijim imenima

Njeno puno ime je Elizabeth Woolridge Grant i pre nego što je postala poznata pod imenom koje sada znamo, nastupala je na koncertima širom Amerike kao Lizzy Grant, Sparkle Jump Rope Queen ili May Jailer. Na kraju odluka je pala na ime Lana del Ray jer je želela da zvuči "egzotično i da podseća na obalu Floride".

2. Ima loš odnos sa Lady Gagom

Sredinom dvehiljaditih, ambiciozne devojke Elizabeth Woolridge Grant i Stefani Germanotta a.k.a Lady Gaga se nisu zvanično upoznale, ali su bile veoma upućene jedna na drugu kao konkurencija. Da je netrpeljivost bila velika govore i deo teksta pesme "So Legit" koji se odnosi na Lady Gagu: 

"Stefani, you suck, I know you're selling twenty million.

Wish they could have seen you when we booed you off in Williamsburg.

You're hurt, I know my words don't hurt, yeah."

A na čemu je diplomirala i gde je Lana živela pre nego što je postala poznata, pročitajte na sledećoj strani:

PageBreak

3. Diploma iz metafizike i filozofije

Pohađala je Univerzitet Fordham u Njujorku i stekla je diplomu u metafizici i filozofiji. Kako je sama rekla: "Zainteresovana sam za izučavanje Boga, ali i tehnologije koja nas približava otkrivanju odakle smo došli. "

4. Živela je u prikolici

Kada je nastupala po klubovima i barovima Njujorka Del Ray je živela u prikolici u Nju Džerziju. "Nisam želela da budem deo mainstrem društva, smatrala sam da je to grozno."

5. Snima intervjue koje daje novinarima

Nakon što je "isplivao" jedan sporni interju koji je Lana dala 2014. godine, u kom je njena izjava "I wish I was dead already" izvučena iz konteksta, Lana je odlučila da snima intervjue i tako onemogući novinarima da je dovode u situacije da opovrgne ili tuži novinu, portal ili kanal, za koji je dala intervju.

Lana je tada rekla da je navodno sa novinarem Timom Jonzeom razgovarala o Amy Winehouse i Kurt Cobainu kada je spomenula tu konstataciju. Takođe je navodila da je bila tada umorna i iscrpljena, kao i da će ubuduće snimati ono što govori novinarima. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/