Treća supruga kontroverznog političara i bivšeg francuskog predsednika Nicolasa Sarkozya shvatila je, kaže, "kako može da se bude veran jednoj osobi kada je ta osoba ona prava".

Reč je o Italijanki Carla Bruni, bivšoj manekenki, pevačici, glumici i naslednici, s kojom se Sarkozy oženio 2008. godine, dok je imao funkciju predsednika, a tokom mandata, 2011. godine su dobili i ćerku Julie.

Sarkozyjev kolega Silvio Berlusconi, kog je Sarkozy svojevremeno kao advokat i branio, šalio se kako mu je "on poklonio Carlu", međutim činjenica je da je Bruni poreklom Francuskinja, a tamo se i školovala. 

Carla Bruni je rođena kao Carla Gilberta Bruni Tedeschi u italijanskom gradu Torinu, kao ćerka pijanistkinje Marise Borini i kompozitora i industrijalca Alberta Brunia Tedeschia.

Bruni je kasnije otkrila da Tedeschi nije njen biološki otac, već da je Mauricio Remert, Italijan brazilskih korena. Marisina majka je bila Francuskinja, a otac Italijan. Carla je sa sestrom Valerijom naslednica bogatstva koji je zaradio njen deda po ocu na proizvodnji guma. Biznis je kasnije prodan kompaniji "Pirelli".

Kada je Carla imala osam godina, porodica se plašila mogućnosti da će ih oteti Crvene brigade, ultra levičarske terorističke organizacije, pa se cela porodica preselila u Francusku. Bruni je srednju školu završila u Švajcarskoj, pa je zatim otišla u Pariz da studira umetnost i arhitekturu, ali fakultet je ubrzo napustila zbog manekenske karijere.

Revije je nosila rame uz rame sa Naomi Campbell, Lindom Evangelistom i Christy Tarlington, a angažovali su je svi najveći dizajneri.

Bila je u top 20 najplaćenijih manekenki devedesetih.

Družila se s muzičarima, a javno je progovorila i o ljubavnim aferama s Mickom Jaggerom i Eric Cleptonom.

Već je onda, kaže, znala da želi da piše pesme, a možda i da ih izvodi. 

" Taj unutrašnji svet mi je oduvek bio jako važan. Pre revija, između šminkanja i oblačenja, čitala sam Dostojevskog, znala sam da želim da pišem", rekla je u jednom intervjuu Bruni. Tada je javno govorila i kako smatra da ljudi nisu stvoreni za "monogamiju", što je kasnije, nakon sklapanja braka sa Sarkozyem, demantovala.

"Nisam bila neiskrena, štaviše, to su tada bila moja razmišljanja i uverenja. Ništa tu lažnog nije bilo, samo sam kasnije pronašla svog muškarca i postala kao svaka druga žena, pomalo ljubomorna i posesivna", rekla je tada Bruni i pomalo razljutila neke obožavateljke.

Isto se dogodilo i kada je rekla da "žene u njenoj poziciji i njene generacije nemaju potrebu da budu aktivne feministkinje". 

"Nisam feministkinja, ja sam više buržoazija", rekla je Carla koja se modelingom aktivno bavila do sredine devedesetih kada je odlučila da se "prebaci" na pisanje tekstova za pesme, a kasnije i komponovanje.

Na sledećoj strani pročitajte kako je tekla njena muzička karijera i kada je upoznala Nicolasa: 

PageBreak

Njen prvi album izašao je 2000. godine, a najuspješniji, imena "Quelqu'un m'a dit", 2002. godine.

Na njemu se nalazi i pesma "Raphaël" posvećena njenom bivšem ljubavniku kao i ocu njenog sina Aureliena, profesorom filozofije Raphaëlom Enthovenom. Carla je, navodno, prvo bila ljubavnica njegovog oca, novinara, a onda se zaljubila u sina, iako ona sama tvrdi kako je sa ocem samo bila na nekoliko večera.

Aurelien Bruni Enthoven danas ima 16 godina, često posećuje majku i očuha. S predsednikom Sarkozyem, Bruni se upoznala na zimu 2007. godine, a venčali su se samo nekoliko meseci kasnije, kada je bio finaliziran njegov razvod s njegovom drugom suprugom. 

Bruni je do tada otvoreno govorila kako dolazi iz porodice koja uvek tradicionalno glasa za levicu i da "nikada ne bi mogla da glasa za desničara". Tvrdila je kako Sarkozyju to uopšte ne smeta. Ali, kako je dobila svoju kancelariju i asistenta, počela je da putuje sa suprugom.

Aktivno podržava PETA-u i bori se protiv nošenja pravog krzna, podržava i sve inicijative koje se bave obolelima od AIDS-a s obzirom da je i njen brat preminuo od komplikacija te bolesti. 

Preko svog supruga, ugostila je Dalaj Lamu, papu Benedikta XVI, i kraljicu Raniu od Jordana.

Objavila je šest albuma na kojima je deo pesama i na engleskom, a dugo joj je trebalo, kaže, da se na to usudi jer nije zadovoljna svojim engleskim. Snimila je četiri filma, a u filmu "Midnight in Paris" Woddy Allena gde je glumila muzejskog vodiča u galeriji Augustea Rodina.

Godine 2010. Bruni se pridružila plejadi francuskih javnih ličnosti koji su osudili kaznu kamenovanjem Sakineh Mohamadi Astiani u Iranu, a tamošnji mediji su pozvali na ubistvo.

Napadi su bili tako oštri da se od njih distancirao i Ahmadinedžad. Bruni se za vreme mandata svog supruga družila i sa, sada pokojnim, pevačem Johnny Hallyday kojeg je nazvala svojim "idolom" još iz vremena kada je sa njegovim sinom išla u školu. 

Kada se udavala za Sarkozyja, koji je ovih dana uhapšen zbog primanja novca za predsedničku kampanju od diktatora Gadafija, Bruni su mediji razvlačili po naslovnicama zbog polugolih fotografija iz ere kada je još bila manekenka, i afera s poznatim muškarcima (Tramp je jednom tvrdio da su imali aferu, što Bruni negira), ali ankete su ubrzo pokazale kako je prosečni Francuz ponosan na svoju tadašnju prvu damu.

Izvor: express.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/