Dugo iščekivani Međunarodni filmski festival u Kanu svečano je otvoren sinoć filmom "Todos lo saben" iranskog reditelja Asghara Farhadija sa Penelopom Cruz i Javierom Bardemom u glavnim ulogama.

Prestižna manifestacija doslovno veliča filmsku umetnost u svakom segmentu, ali pruža mogućnost da se najistaknutije zvezde izraze na crvenom tepihu na najbolji mogući način. 

Tokom narednih dana očekivaćemo duge toalete i glamurozna izdanja. Već na samom početku tri dame su izmestile ovo stilsko težište, demonstrirajući da klasična odela sa malim zaokretom mogu da budu dostojna crvenog tepiha. 

Na photocallu predviđenom za žiri festivala, na pravi način su se predstavile glumice koje ne samo da su se istakle svojim radom i karijerama, već i savršenim oufitima, reprodukovanim shodno senzibilitetu na različite načine. 

Na sledećoj strani pogledajte kako su izgledale Kristen Stewart, Cate Blanchett i Lea Seydoux: 

PageBreak

Kristen Stewart u Chanelu

Od kada je postala ambasadorka luksuznog francuskog brenda, mlada glumica ne prestaje da nas pozitivno iznenađuje. Izuzetak nije napravila ni u Kanu kada se pojavila u svetloplavom kompletu od tvida koji je zaokružila sa jednostavnom belom majicom i sandalama. Ženstvenost je plasirana kroz pantalone visokog struka i sako koji pada preko kukova, a modernim okruglim naočarima je zaokružila celokupnu kombinaciju. 

Cate Blanchett u Stella McCartney kompletu

Australijska glumica nam je već sada omiljena stilska kraljica kanskog festivala!

Svetlo roze komplet britanske dizajnerke sastoji se od strukiranog sakoa i "lažnih" džepova, dok se uske pantalone blago šire pri kraju. Opredelila se i za cipele u istoj boji i tako sa samo jednom bojom demonstrirala savršen izgled koji je idealn za poslovne prilike.

Lea Seydoux u odelu modne kuće Louis Vuitton

Naravno da je u Kanu francuski senzibilitet i šik unela glumica Lea koja je blistala u zelenom sakou, pantalonama i svečanijoj beloj bluzi sa naglašenom kragnom koja može da se veže. Crni-bele cipele sa metalnim dodatkom su svakako bile pun pogodak!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/