Kanski festival odavno ima epitet najglamuroznijeg filmskog događaja Starog kontinenta. Za to je zaslužna plejada sjajnih dama koje se potrude da crveni tepih, ali i propratni događaji u Kanu budu obeleženi i fenomenalnim stilom! 

Iako je ovog vikenda sam crveni tepih Kana protekao u znaku ženskog protesta u znak solidarnosti sa #metoo ženama ali i podsećanje na upadljivu i konstantnu neravnopravnost u filmskoj industriji, još jedan aktivistički događaj je privukao veliku pažnju medija.

U pitanju je sada već tradicionalna humanitarna revija koja se održava pod pokroviteljstvom dobrotvorne organizacije Fashion for Relief koja je osnovana 2005.

Prava diva ovog eventa bila je catwalk kraljica Naomi Campbell, koja je na crvenom tepihu sa osmehom i u društvu Carle Bruni pozdravljala zvanice, dok je samu pistu predvodila sa mlađim koleginicama - Bellom Hadid i Winnie Harlow.

Carla i Naomi (foto: Profimedia)

Winnie Harlow (foto: Profimedia)

Bella Hadid (foto: Profimedia)

Natalia Vodianova (foto: Profimedia)

U međuvremenu, poglede jačeg pola privukla je prelepa Joan Smalls, ali i Tina Kunakey koja se pojavila na crvenom tepihu u svetlucavoj haljini Alexandrea Vaulthiera, ruku pod ruku sa partnerom, francuskim glumcem Vincent Casselom.

Joan Smalls (foto: Profimedia)

Tina i Vincent (foto: Profimedia)

Ipak, prava kraljica Kana je definitivno Cate Blanchett. Predsedavajuća dama žirija blistala je u dve potpuno različite, ali krajnje glam haljine. Dok je crna čista elegancija, vesela i šarena kreacija Mary Katrantzou proglašena je najzabavnijom toaletom sa ovogodišnjeg Kana.

Cate Blanchett (foto: Profimedia)

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/