Islandska pevačica poznata je svakako po svom vokalu, ali i specifičnoj muzici koju izvodi, kao i ekscentričnoj odeći koju samo ona može da iznese. 

Svojim talentom, pesmama i izrazito interesantnom pojavom, Bjork je uspela da izgradi uspešnu karijeru koja traje skoro četiri decenije i postane planetarno popularna umetnica koja se danas smatra pop i modnom muzom. 

U njenim stajlinzima nećemo pronaći ništa tipično, klasično ili minimalističko, te će praktično uvek biti kostimi koji ostavljaju utisak kao da su skrojeni i sašiveni na nekoj drugoj planeti.  

U 2017. godine, objavila je album "Utopia", a tokom ove godine otpočela je promocija istog, po festivalima širom sveta. Tome je prethodilo i objavljivanje spota za pesmu The Gate, veoma specifične art atmosfere. 

Ipak, poseban momenat u spotu je veličanstvena Gucci haljina za koju je kreativni direktor kuće Alessandro Michele skupa sa svojim prvim pomoćnicima izdvojio skoro mesec dana ne bi li se sačinila. Haljina je akritektonska konstrukcija koja se širi u nekoliko šlepova u obliku romba, poseduje rukave u obliku krila, prednji deo je nalik leptiru, a Bjork u njoj izgleda poput futurističke vile.  

Još jedan modni spektakl, čuvena pevačica priredila je na nedavno održanom festivalu u Kornvolu u Engleskoj, gde je odenula kostim koji na sebi ima čak 25 hiljada Swarovski kristala. 

Za ovo remek delo u domenu kostima zaslužan je rumunski dvojac: kreatorka Lana Dumitru i arhitekta Vlad Tenu. Šarenolika konstrukcija bazirana je na modelu tipičnog rumunskog tepiha, koji je rekonstruisan zahvaljujući kristalima. 

Bjork u ovoj kreaciji izgleda učesnica nekog SF projekta, a na njenom krajnje nesvakidašnjem izgledu radilo je petnaestoro osoba i utrošeno je više od šest meseci rada. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/