Pre nekoliko godina, na modnu scenu se vratila čuvena plisirana suknja. Tiho i nenametljivo, osvojila je naše letnje garderobere. Te sezone nosili smo je u neočekivanom spoju, sa starkama, a krajnji efekat bio je urban i kul.

Od tada, plisirana suknja nametnula se kao standardni odevni predmet kolekcija high street brendova, a svaka dama u svom vlasništvu imala je barem jednu ili dve. Svake nove sezone, neočekivani materijali i poneka neobična nijansa nađu se na ovom modelu.

Pratiocima mode još uvek nije dosadila, niti će, uzmemo li u obzir zimu 2018/19. 

Naprotiv, dovitljive dame već neko vreme koriste ovaj odevni predmet kao bazu za svoje svakodnevne outfite. Gotovo svaki stajling sa plisiranom suknjom ima veliku šansu da izgleda odlično. Nositi je sa kabastim čizmama pun je pogodak, dok gornji deo može da bude nešto romantičniji, poput same suknje. Dobrodošli su svi knit džemperići i duksevi različitih krojeva. 

Dužina suknje koja vam je neophodna je midi - trenutno vladajuća, a rub ume da bude i asimetričan: u tom slučaju predlog za stajling je duži blejzer i čizme na potpeticu sa metalnim špicem.

U sezoni AW 18, gradskim ulicama dominiraju plisirane suknje u bojama dragulja, a, ukoliko su na sve to i sa metalik odsjajem, očekujte da će vas street style fotograf zamoliti za fotografiju.

U nastavku pogledajte fotografije sa Instagrama koje pokazuju koliko moćno plisirana suknja izgleda tokom zimskih meseci.

&script src="//www.instagram.com/embed.js"> >

Tekst: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/