Kao specijalni izaslanik Visokog komesarijata UN-a za izbeglice, Angelina Jolie  već punih 18 godina predani je zastupnik žena i dece. 

U Njujorku na specijalnoj sednici Ujedinjenih nacija, Angelina je govorila ispred UN odseka Defense Peacekeeping Ministerial. 

(Da li će sa ovom glumicom konačno pronaći sreću: Brad Pitt se zabavlja sa ženom koja je najveći neprijatelj Angeline Jolie u Holivudu)

Da bi govorila o važnosti uključivanja žena u proces donošenja odluka, Jolie je odabrala elegantan look koji nije pretendovao da zaseni njen govor. Nude trenč s potpisom Ryan Roche, preko crne suknje i svilene, bele bluze, pokazao se kao pravi izbor. 

Izgled je zaokružila atraktivnom Valentino torbicom i nude potpeticama.

Sveukupni efekat bio je elegantan i poslovan u isto vreme.

Angelinin govor naglasio je globalnu potrebu za rodnom ravnopravnošću, posebno u oblastima koje se suočavaju sa ovim problemom. Uprkos činjenici da žene predstavljaju više od polovine izbegličke populacije i da su žrtve rodno zasnovanog nasilja tokom rata, one i dalje ostaju isključene iz mirotvornog procesa.

Jolie je apelovala na Ujedinjene nacije da isprave tu nejednakost, navodeći brojne primere onoga što se događa kada žene preuzmu vođstvo.

"Ako idemo po principu da bi oni koji su pogođeni problemom trebali biti zaduženi za određivanje rešenja, onda bi većina svetskih pregovarača o miru, ministara spoljnih poslova i diplomata bila žene", objasnila je ona.

"Ne može biti mira i stabilnosti u Avganistanu ili bilo gde drugde u svetu koji uključuje trgovinu ženskim pravima."

Rocheovi dizajni su več dugo Angelinini favoriti, a estetska kombinacija ženstvenosti i moći, naglasila je poruku koju je želela da pošalje ovim putem. 

Drugim rečima, ne morate da nosite poslovno odelo da biste privukli pažnju ili usvojili kodekse muškosti koje treba poštovati na svetskoj sceni.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>https://www.instagram.com/elleserbia/