Kada je reč o proleću, u pitanju su klasične haljine, odnosno komadi klasičnog dezena koji se baš svake godine nosi, piše Stil.

Ali nisu u pitanju bilo koji klasični modeli dezena, već oni večiti, koji mogu biti u bezbroj kombinacija, i koji pristaju baš svakoj ženi - gde je jedino pitanje odabira stila - romantičnog ili urbanog.

(8 novih načina da nosite teksas jaknu ovog proleća)

Da li u vašem ormaru postoje tri haljine u sledećim neprevaziđenim dezenima?

Haljina sa tufnama

Večni dezen koji se ove godine nosi na haljinama, bluzama, suknjama, pantalonama... Ipak, od svega navedenog, najpraktičniji komad je haljina. Izaberite dužinu i kroj koji najbolje pristaje vašoj građi i možete je nositi bukvalno u svakoj prilici - od sasvim obične šetnje do svečanosti. Boju takođete birajte prema ukusu i vašem stilu, ali sa crnom, belom, bež ili teget nikako ne možete da pogrešite.

Haljina sa prugama

Dolazi u bezbroj kombinacija boja i debljina šare, i na neki način je haljina sa prugama simbol sunčanih godišnjih doba i lepog vremena. Tu su i varijante za hladne dane, a tu su i neutralni klasici za sva godišnja doba i svaku priliku, poput večnih kombinacija crne, teget i bele, teget i bordo, bež i crne i slično.

Cvetna haljina

Neprevaziđeni romantični model koji bukvalno "eksplodira" na ulicama širom sveta čim se leto približi. Obično se prave u lepršavim modelima najrazličitijih dužina, pa su kao takve idealne za sve moguće prilike.

Izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/