Čuveni irski glumac i jedan od najvećih šmekera i srcelomaca ikada, Pierce Brosnan, danas je napunio 66 godina, piše Stil.

Njegovživot obeležila je planetarna slava i karijera bogata najuspešnijim filmskim ostavarenjima, ali i velike tragedije od kojih se glumac nikada nije i, kako sam kaže, nikada neće u potpunosti oporaviti.

(Antonio Banderas o novom Almodovar filmu i radu sa Penelope Cruz)

Sve je, zapravo, počelo kao bajka. Tada 27-godišnji glumac u pokušaju osvojio je srce australijske glumice Cassandre Harris, kojoj se zakleo na večnu ljubav 1980. godine, koja ga je i nagovorila da okuša sreću u Holivudu.

Iz ljubavi dostojne filmskog platna izrodilo se troje dece - Charlotte Brosnan, Sean Brosnan i Christopher Brosnan.

Nažalost, nakon 11 godina bračne idile, Cassandra je preminula 1991. godine u 43. godini. Borila se sa rakom jajnika, ali je najvažniju bitku izgubila. Glumac je bio slomljen, mesecima nije izlazio iz kuće, ali su ga u životu održala deca.

Okrutna sudbina udarila mu je još jedan žestok šamar, kada se 2013. godine Cassandrina bolest vratila u glumčev život i zauvek odnela njegovu ćerku Charlotte, koja je tada takođe imala 43 godine, kao i njena pokojna majka u trenutku smrti.

"Gledati nekoga koga volite kako joj život izjeda ova nemilosrdna bolest, takva tuga postaje neodvojivi deo vaše psihe. Držao sam velikodušnu, jaku, prelepu ruku moje prve supruge Cesy dok joj je rak jajnika prerano oduzeo život. I onda sam držao ruku moje duhovite, predivne ćerke Charlotte, koja je takođe umrla od ove opake, nasledne bolesti," opisao je on.

Ostao je udovac i samohrani otac, potpuno razočaran u život, sve dok u njegov život tri godine kasnije nije ušetala deset godina mlađa dama po imenu Keely Shaye Smith.

Žena prosečne lepote, koja nije sišla s naslovnica modnih magazina i sa kojim kilogramom viška, ova novinarka potpuno je osvojila ranjeno srce Pierca.

"Ona ima tu snagu u sebi bez koje ne bih mogao da živim. Kada me pogleda, sav zadrhtim", rekao je pre nekoliko meseci, nakon više od 23 godine ljubavi sa Keely.

Venčali su se 2001. godine, nakon nekoliko godina zabavljanja, a Keely mu je rodila još dvoje dece - sinove Dilana i Parisa. U braku su već 18 godina, a i dalje su zaljubljeni kao tinejdžeri - šetaju držeći se za ruke, ne libe se da razmenjuju nežnosti na javnim mestima, iako znaju da ih paparaci stalno prate...

"Znam kako je to biti udovac, ali i kako je ponovo pronaći ljubav. Uvek postoji nada, a život je prepun uspona i padova. Uprkos svemu, uspomena na Cassandru i njenu borbu sa rakom nikada neće biti zaboravljena", rekao je u jednom intervjuu.

Pierce se sa nesrećama nije susreo tek sa smrću voljene supruge, već je prve udarce života osetio već u detinjstvu. Naime, glumca su odgajali izuzetno siromašni baka i deka, pošto ga je prvo ostavio otac, a zatim i majka.

Oca je sreo samo jednom - 1984. godine, kada su zajedno proveli jedno popodne, a majku više nikada.

Duboke rane koje je decenijama nosio u sebi zalečila je Keely, ali i čvrsta hrišćanska vera koju su mu usadili baka i deka još u detinjstvu. 

"Odgajan sam kao katolik i uvek ću to biti, iako ne podržavam sve crkvene odluke. Molitva mi je bitna, kao i odlazak na misu. Isto tako, verujem i u život posle smrti", otkrio je.

Izvor: Autor B.M./ Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/