Helena Christensen je slavna manekenka koja je palila i žarila modnom scenom devedesetih godina prošlog veka s Lindom, Cindy i Naomi. Rođena je 25. decembra 1968. u Kopenhagenu, a svoju karijeru započela je kao danska predstavnica na izboru za Mis Univerzuma osamnaest godina kasnije.

U svojoj karijeri dugoj tri decenije pojavila se na više od 600 naslovnica poznatih modnih časopisa poput Vogue-a, Elle-a i Harper's Bazaar-a. Bila je zaštitno lice i nosila kampanje Chanela, Versacea, Lanvina, Prade, Valentina te radila s najpoznatijim fotografima s kraja 20. veka.

Iako se nalazi na pragu šeste decenije i dalje je izuzetno aktivna u modnom poslu. Ne samo da je kreativna direktorka brenda Strejndžlav NYC, već radi i revije, snima modne kampanje i naslovnice lajfstajl magazina.

(10 nezaboravnih catwalk momenata Helene Christensen)

Svoj izgled lepa 51-godišnjakinja zahvaljuje dobrim genima, ali i zdravom životu. Dokazala je to i na nedavnom odmoru gde su mnogi utvrdili da u kupaćem kostimu izgleda kao na početku svoje karijere.

Fit telo održava uz pomoć ovih saveta:

1. Zna da se odmori

"Najbolje se osećam kad sam naspavana. Dobar san je moj najveći prioritet, a mislim da je i brojnim drugim ljudima. Od toga jesam li se dovoljno naspavala, zavisiće mi ceo dan."

2. Jede hranu koju voli (ali umereno)

"Volim hranu više nego išta drugo. Testeninu bih mogla da jedem svako veče s tonom parmezana i belim tartufima. Takođe volim japansku hranu i uvek mislim da jedem zdravo, sve dok ne naručim sto različitih jela s jelovnika. Volim i peruansku hranu svoje majke, s kojom sam odrasla, kao i danska jela svog detinjstva", otkrila je Helena.

Helena priznaje da se raduje hrani i da se ne odriče slasnih zalogaja. Ali jede umereno. Takođe, svakodnevno koristi vitaminske suplemente.

3. Zaljubljenica je u aktivni život

Helena je, poput većina Dankinja, zaljubljenica u vožnju biciklom. Njime se kreće kada god može i kad joj vremenske i druge prilike dopuštaju. Obožava da pleše, trči, pliva, šeta sa svojim psom, a redovno je i u teretani gde vežba nekoliko puta nedeljno.

"Nedavno sam počela da se bavim plesom oko šipke. To je najteža fizička aktivnost koju sam ikad izvodila", priznala je slavna lepotica koja se takođe bavi i boksom jer voli da se oseća snažno.

izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/