Prošlog leta na French Open-u, Serena Wiliams se suočila sa mnogo kritika povodom onog što je nosila za teniski meč sa Čehinjom Kristynom Pliskovom.

Naime teniska profesionalka je nosila Nike catsuit, uski kompresorni kombinezon, koji je sprečavao stvaranje krvnih ugrušaka, sa kojima se suočavala nakon nedavnog rođenja ćerke Alexis.

Njen odevni izbor naišao je na negativnu reakciju: francuska teniska federacija smatrala je da je odelo nepoštovanje igre i kršenje pravila turnira, što je rezultiralo zabranom nošenja catsuit-a za buduće mečeve.

I dok su mnogi ovu kritiku nazvali seksističkom, Serena je odbacila polemiku, izjavivši da se jednostavno osećala kao "princeza ratnica", te "kraljica iz Wakande" u tom dizajnu.

(U izvođenju Jennifer Lopez: Najglamuroznije lokne do sada)

Danas, Serena je najavila svoj veliki povratak na French Open, osvajajući prvi krug protiv Ruskinje Vitalie Diatchenko.

Sa svim očima uprtim u nju, Serena nije razočarala: za meč je odabrala kreaciju koju je specijalno za nju radio dizajner brenda Off-White Virgil Abloh u saradnji sa Nike.

Sjajan dizajn uključivao je crno-beli dvodelni set, sa uklopjenim ogrtačem, po čijem printu je bilo ispisano na francuskom "Majka ,Šampion, Kraljica, Boginja".


Svakako da je ovo bio netradicionalan outfit, a činjenica da je Serena ovim rečima na printu podržala žensko osnaživanje, je ujedno bio i njen veoma pametan odgovor na prošlogodišni French Open.

Kao da je poručivala "Uzimam vaš catsuit i dižem ulog".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/