Ovoga puta kolaboracija je rađena sa hotelskom grupacijom Il Pellicano.

Hotel Pellicano u Toskani već više od pola veka je jedno od najpoznatijih italijanskih odmarališta, a uspešno održavaju visoku reputaciju detaljima poput personalizovane kozmetike i dizajnerskih aksesoara poput torbi za plažu recimo.

Marie-Louise Sciò, CEO Pellicano grupacije, velika je obožavateljka ovih udobnih sandala, a zajednički fokus na bezvremenu estetiku i kvalitetne materijale podstakli su je na ovaj projekat. 

Kolekcija je predstavljena pod nazivom Il Dolce far niente (slatki nerad).

Sastoji se od malo manje casual i malo više elengantnih verzija omiljenih Birkinstock sandala. 

Ideja je da ih možete nositi i u dnevnom i u noćnom izdanju što je postignuto odabirom luksuznijih materijala poput svile, satena i rafije.

Dolce far niente Birkenstock dolaze u 7 uzbudljivih varijanti vrlo popularnog modela Arizona, a cene se kreću od 80 do 350 evra.

Bez obzira na neko generalno mišljenje o njima, tačnije o njihovoj ne baš ženstvenoj i primamljivoj estetici, ove papuče su se zaista pokazale kao najudobnija letnja obuća.

Čak se u širokom luku izbegavani trend sandala na čarape vraća, a osim kod čeških turista ovu kombinaciju mogli smo videti i kod i te kako modno osveštenih Eve Chen i Gigi Hadid.

Dokaz o uspešnosti ove kolekcije je činjenica da su Il Dolce far niente sadnale praktično svugde rasprodate u roku mesec dana, pa ako vam je neki model zapao za oko, preporučujemo vam da ozbiljno požurite.

Izvor: Elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/