Iako je kolekcija čuvene italijanske modne kuće prošla vrlo zapaženo i dobila poprilično visoke ocene od strane modnih kritičara, zahvaljujući prvenstveno nešto rigidnijoj estetici koja je nakon prethodne sezone došla kao veliko osveženje, trenutak o kome se najviše priča jeste onaj kada je J.Lo prošetala pistom.

Prvo i osnovno, kada imate 62 komada u kolekciji i predstavite je u jednom vrlo upečatljivom ambijentu sa kružnim podijumom, u startu ćete zadobiti pažnju publike na jednom višem nivou.

Pistom su naravno prošetale i Kendall, Bella, Gigi, Kaja i Irina što je doprinelo hajpu, ali ništa ne može da se meri sa trenutkom u kome se pojavila Jenny from block.

Pre no što je Jennifer kročila na psitu, na zidovima koji su okruživali salu pojavile su se projekcije sa Google pretraživačem u prvom kadru, dok se u pozadini čuo glas Donatelle Versace koja izgovara "OK Gooogle, prikaži mi jungle haljinu", da bi se potom na zidovima pojavilo mnoštvo fotografija Jennifer Lopez u ovoj haljini.

Kultnu "jungle", a vrlo brzo prozvanu i "naked" haljinu (koju naravno potpisuje Versace), J.Lo ponela je na dodeli Grammy nagrada u februaru 2000 godine.

Ni Donatella, niti Jennifer nisu slutile kakav uticaj će imati ovaj pevačicin stajling, a bio je ogroman i mnogo značajniji no što je to iko mogao da pomisli kada se latino diva pojavila na ceremoniji i izgledom izazvala kolaps na crvenom tepihu.

Sada se međutim, očekivalo šta će se dogoditi ukoliko Jennifer prošeta Versace pistom i naravno, dogodilo se.

Pometanja u sali tokom prikazivanja Versace kolekcije za narednu sezonu, nastala je već kada je Donatella izgovorila naredne reči "Ok Google, pokaži mi sada pravu jungle haljinu".

Tada je na pistu kročila Jennifer u spektakularnoj haljini nešto izmenjenije forme i moćno zanjihala kukovima na svom putu po pisti, dok je publika u ekstazi vadila telefone ne bi li ovekovečila trenutak koji je već sad ušao u modne anale.

Koliko je atmosfera bila usijana govori i činjenica da kada je pevačica kročila na scenu, ni jedna osoba u publici više nije sedela!

Revija je potom zatvorena ogromnim ovacijama u momentu kada se zanosnoj latini na pisti pridužila kreativna direktorka kuće.

Razlog zbog koga je čitav ovaj modni spektakl važan i o njemu se opet priča danima, nije domišljat marketinški trik - s obzirom da je Donatella u svoju novu kolekciju uvrstila modele slične jungle haljini, već podsećanje i stavljanje fokusa  na moć mode.

Naime, onomad kada se J.Lo u ovoj haljini pojavila na prestižnoj dodeli muzičkih nagrada, narednog dana njeno ime u spoju sa nazivom modne kuće Versace, bile su najpretraživanije stavke na Google-u, do te mere da je ova pretraga izazvala opštu pometnju kod samog pretaživača i bilo je neophodno da se korisnicima omogući brži i bolji način pretrage - tog trenutka rođena je opcija Google Images - pretraga koja odmah izbacuje fotografiju traženog pojma.

Zato, sledeći put ipak dva puta razmislite kada kažete sebi da nije važno šta ćete obući. 

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/