Ne samo da se Kate Middleton za razliku od brojnih zvanica nije oglušila o modni poziv koji su uputili organizatori dodele BAFTA nagrada, a koji podrazumeva buđenje svesti o održivoj modi, već je i svojim stajlingom zablistala poput prave predstavnice plemstva.

Prin William i Kate Middleton, zapravo se nalaze na drugom mestu po pitanju nasledstva britanske krune, pre njih na to mesto treba da dođe princ Charles, ali britnska javnost lepu Kate već vidi kao svoju buduću kraljicu.

Pogotovo od trenutka kada su se nedavno princ Harry i Meghan Markle preselili u Kanadu.

I kao da je ovim - prvim velikim javnim pojavljivanjem, Kate Middleton upravo to i želela da potvrdi svojim stajlingom, da će ona u jednom trenutku postati kraljica.

Naime, za razliku od svih sinoćnjih zvanica na dodeli Bafta nagrada, samo je Kate izgledala bukvalno kraljevski.

Haljina koju je ponela dolazi iz njene omiljene modne kuće Alexander McQueen, a potpisuje je Sarah Burton.

U pitanju je duga bela haljina za ručno šivenim zlatnim aplikacijama, koju je vojvotkinja od Kembridža nosila pre osam godina na državnoj večeri u Maleziji.

Obukavši haljinu koju već poseduje, Kate je odgvorila apelu Bafte o održivoj modi.

Zvanice su oharbrene da prilikom odabira outfita za ovaj svečani događaj imaju na umu smanjenje zagađenja okoline, s obzirom na činjenicu da modna industrija proizvodi više štetnih gasova koji doprinose efektu staklene bašte od kompletne transportne industrije.

Zvezdama je ukazano na to da pozitivnu poruku u ovom pravcu mogu poslati tako što prvenstveno neće nositi novoutfit, već će poneti nešto što već poseduju, iznajmiti ili obući vintage komade.

Kate je to učinila i dobila visoke poene od svih modnih kritičara, kako zbog apela na koji je uspešno odgoovrila, tako i zbog kompleten stilizacije outfita koja je upotpunjena Jimmy Choo potpeticama sa zlatnim šljokicama, clutch torbicom takođe sa zlatnim šljokicama, ali sa potpisom Anye Hindmarch, te fenomenalnim nakitom koji potpisuju Van Cleef & Arpels.