O potezu Victorie Beckham koji je načinila ne bi li nanela štetu svojoj kompaniji, priča se danima, a kritike nikako ne jenjavaju, što je poznatu dizajnerku izuzetno zateklo.

Naime, dizajnerka je tražila pomoć za svoju kompaniju, tačnije modni brend koji nosi njeno ime. U pitanju je novčana pomoć iz vladinog fonda , koja je namenjena preduzećima sa poslovnim gubicima, izazvanim merama preduzetim u vanrednim okolnostima.

Uz to Victoria je smanjila plate svojim radnicima, u pitanju je brojka od 25 ljudi.

U skladu sa procedurom vlade Velike Britanije za saniranje posledice korona virusa, određen deo zaposlenih pod okriljem Victoria Beckham brenda dobiće 80 odsto zarade.

Ovim potezom dizajnerka je navukla bes javnosti, uzevši u obzir činjenicu da poseduje ogromno bogatstvo - sa čim je javnost vrlo dobro upoznata, te da ovakve mere u njenom slučaju zaista nisu bile neophodne.

Samo kolekcija luksuznih tašni koje poseduje 46-godišnja dizajnerka vredi 1,7 miliona evra, dok njeno celokupno bogatstvo iznsoi vrtoglavih 380 miliona evra!

Kako prenose britasnki mediji, Victoria je aposlutno šokirana ovakvim rekacijama javnosti, a na ovu temu izjavila je sledeće:

"Ovo je tako nefer. Povukla sam potez koji su načinile i mnoge druge kompanije u ovom periodu", rekla je VB.

I čini se da zaista postoji druga strana medalje koje opravdava (makar donekle) ovaj potez poznate dizajnerke.

Naime, uprkos tome što je od izgradila poznat i cenjen bredn od svog imena, njena dizajnerksa kuća nije profitirala još od 2008. godine, kada je pokrenuta i trpi poprilične gubitke posednjih nekoliko godina.