Ono što je možda najbolje u vezi nadolazećih jesenjih trendova jeste to što većinu ovih komada već posedujete, samo u možda nešto drugačijem izdanju.

Na primer: efektne kragne na bluzama, košuljama, haljinama. U pitanju je klasični 80's trend, koji je prisutan već nekoliko sezona, ali sada je u apsolutnom fokusu.

Izdvajaju se i komadi koji su funkcionalni u nekoliko varijanti, mogu da se nose u različitim prilikama, da odgovaraju svakoj, izgledaju efektno, a pritom su praktični, poput nešto dužeg blejzera koji se vezuje kaišem u struku. 

Najviše se izvaja aksesoar koji čitavu kombinaciju može da podigne za sekund, u pitanju su cipele koje umesto klasične šnale poseduju naglašenu lanac šnalu, dok je lanac kao detalj izuzetno poželjan kao vodeči aksesoar jeseni: bilo da je to u vidu lanca na tašni, onog oko vrata ili pak minđuša, a vodilja vam može biti: što veće i naglašenije to bolje. Dok je šifra za boju zlatna.

Ponta čitavog osojesenjeg look-a jeste u tome da na jednostavan način izgledate moderno, da su komadi koje nosite podjednako funkcionalni i stilski krajnje efektni.

Pogledajte u nastavku koji su to ključni komadi:

1. Efektne kragne

2. Blejzer koji se vezuje u pojasu

3. Cipele sa lanac kopčom

4. Pleteni prsluk

5. Kožni mantil

6. Rese

7. Karo dezeni u bojama