Stigli su najhladniji dani, a s njima i sezonski set estetskih problema – ispucale usne. Osim što nam smeta izgled suvih usana, one predstavljaju neugodan problem zbog osećaja zatezanja i hrapavosti na dodir. I premda je najčešći uzrok hladan vazduh, nije jedini.

Prehrana ili kozmetički proizvodi čiji sastojci mogu izazvati alergijske reakcije, nedostatak nekih vitamina i nedovoljan unos tečnosti tj. dehidracija također su mogući uzroci. Za pomoć ispucalim i suvim usnama, kozmetički stručnjaci preporučuju pre svega hidrataciju, ne samo spolja, nego i iznutra - stoga prebrojite čaše vode koje dnevno popijete.

Nezaobilazni su balzami za usne, posebno oni koji sadrže ulja, shea maslac i ceramide, a savetuje se izbegavanje mat ruževa, makar tokom zime. Svakako - prestanite da grizete usne jer ih time dodatno oštećujete.

9 najboljih homemade pilinga za prirodno savršene usne

No ukoliko ni nakon dve nedelje redovnog korišćenja balzama i pažljive hidratacije ne primetite da se situacija popravila, obratite se svom lekaru ili dermatologu, jer bi ispucale usne mogle ukazivati i na reakciju na neke lekove, autoimunu bolest ili infekciju.

Izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/.