U čast 85. rođendana Frances Shand Kydd, majke princeze Diane, Charles Spencer, Dianin brat, postavio je na društvene mreže njen veličanstveni portret. Neverovatne sličnosti sa princezom Dianom su očigledne: velike plave oči, plavu kosu, crte lica.

''Rođena je na imanju Sandringham u Norfolku istog dana kada je kralj George V preminuo. Umrla je samo 3 dana nakon 50. godišnjice braka sa mojim ocem'', napisao je Charles Spencer.

Ovaj portret izložen je u biblioteci kuće Althorp, koja pripada artistokratskoj porodici Spencer više od 500 godina, i u kojoj je živela princeza Diana sve do braka sa princom Charlesom.

Poznato je da su Diana i njena majka imale komplikovan odnos, pun izazova i nesuglasica, naročito nakon udaje za princa Charlesa. Princeza je u intervjuima otvoreno pričala o tome kako je ta udaja napravila razdor u njenoj porodici, te kako sa majkom nije razgovarala 3,4 godine, jer je vršila veliki pritisak na nju.

7 izjava Lady Di zbog kojih je ona i danas najvoljenija princeza

Ipak, Frances je provodila mnogo vremena sa Dianom i svojim unucima, zajedno su letovali i posećivali brojne događaje, naročito neposredno pred njen razvod od princa Charlesa.

Charles Spencer, Dianin brat, često se na svojim društvenim mrežama priseća uspomena sa svojom porodicom, te na njegovom Instagramu možete naći do sada neviđene slike najobožavanije princeze na svetu.