Po tradiciji Elle-a širom sveta, naše aprilsko izdanje poznato je i kao Green Issue - poseban broj u godini posvećen održivosti i našoj planeti Zemlji. Kada su najpoznatiji svetski aktivisti za održivost devojka od 18 godina i čovek od 94, kada je februar u Beogradu nalik proleću pored mora i kada su zemljotresi, vulkanske erupcije i zagađenje deo svakodnevnice, nameće se pitanje - kako smo došli do ovoga? Od okretanja prema sebi i #selfcaresundays stigli smo do nedostatka sluha i osećaja.

Moramo da se osvestimo. Nemamo izbora.

U novom aprilskom green izdanju vodimo vas na čas održivih modni i lokalnih beauty brendova koje smo pronašli kod nas. Svi su izrađeni od prirodnih sastojaka, sam proces pravljenja je bez opasnosti od zagađenja životne sredine, a tu su i pakovanja u “zero waste” ambalaže od recikliranog papira. Pored toga što ih krase fantastične mirisne note i povoljno utiču na našu kožu, ovi proizvodi deluju sjajno i na naše svakodnevno raspoloženje. Otkrivamo vam čari održivog domaćinstva i lokalne proizvode koje smo isprobali ovog meseca.

Takođe, donosimo priču o pevačici FKA twigs koja tereti svog bivšeg dečka Shia LeBoufa za nasilje i nanošenje emotivnog i duševnog stresa. Samo za Elle bez cenzure govori o tome kako je preživela.

Saznajte više u novom broju Elle magazina koji je u prodaji na kioscima širom Srbije!

Nadamo se da će vas ovaj broj osvežiti, inspirisati i osvestiti

Foto: Maria Chi 
Stajling i kreativna direkcija: V Olya
Šminka i frizura: Jorge Zunica
Model: Anne Van Tongeren 
Asistent šminke: Estel Caminal