Izložba „Mai visto“ (u prevodu sa italijanskog „Nikad viđeno“), našeg proslavljenog modnog fotografa Miloša Nadaždina, predstavljena je sinoć na Amalfi Terrazzi, u srcu Kosančićevog venca, i otvorena je za javnost do nedelje 26. maja. Ova izložba, javnosti prvi put prikazanih fotografija, predstavlja početak obeležavanja velikih 20 godina umetničkog rada Miloša Nadaždina, koji je tokom svoje karijere sarađivao sa brojnim poznatim ličnostima iz regiona i svetskim modnim brendovima. Zahvaljujući prepoznatljivom stilu, koji prožima sve njegove fotografije, Nadaždin važi za jednog od najpoznatijih modnih fotografa na našim prostorima.

Slaven Došlo (1).jpg
vladimir velickovic/vladimir velickovic 

„Ovih 20 godina koje danas počinjemo da slavimo prošle su mi kao treptaj – toliko divnih ljudi sam upoznao kroz ovaj posao, sarađivao sa velikim zvezdama, od kojih su mi neke postale veoma bliski prijatelji i drago mi je što su večeras mnogi od njih došli da podele ovaj uspeh sa mnom. Večerašnja izložba je tizer onoga što ću predstaviti na jesen - jedna raznovrsna i šarenolika zbirka radova koje do sada nisam nigde izlagao ni pokazivao“, rekao je Miloš Nadaždin na otvaranju izložbe.

Izložba Mai visto_2.jpg
vladimir velickovic/vladimir velickovic 

Lepoti izložbe „Mai visto“ doprineo je i autentični izložbeni prostor – Amalfi Terrazza, nesvakidašnji projekat, koji u Beograd donosi duh Italije kroz umetnost, muziku, modu i film, i u kojem će građani i posetioci glavnog grada moći da uživaju narednih mesec dana. Iza projekta stoji kompanija Pernod Ricard Srbija u saradnji sa Markom Lađušićem, redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti i njegovim stručnim timom. Kolonade i ostrva koja se nalaze na lokaciji, odlike su Amalfi obale i njene kaskadne arhitekture, a ideja je bila spajanje tradicije i savremenog umetničkog izraza.

Izložba Mai visto_1.jpg
vladimir velickovic/vladimir velickovic