Nije tajna da je za nas svaki vikend mini-praznik, ali čak su i neki praznici posebniji od drugih, te je tako i ovaj vikend pred nama najposebniji. S velikom radošću objavljujemo da se Mikser vratio u grad! I kako drugačije nego u svom punom sjaju, pod sloganom „Mikrotaktike“ koji reflektuje uverenje da se nada u stvaranje boljeg sutra smešta na kapacitete i kreativnost pojedinaca. I to nije sve, Oblakoder slavi svoj 6. rođendan, a Čolin se isčekuje uz najveće hitove u Pavilionu... (i to je samo do nedelje). A u nedelju - Piknik u Muzeju afričke umetnosti preko dana, uveče jedva dočekan koncert Ive Lorens!

Ovogodišnji Mikser festival je krenuo juče, Program je (malo reći) sjajan, lokacija (omiljeni) Dorćol (Dorćol platz i Prostor Miljenko Dereta), a govornici (jedinstveni) iz celog regiona. Mi se ovog petka upućujemo na panel „Kriza srednjih 20-ih“ (samo da se podsetimo), gde govore sjajne Lana Nikolić, Ivana Popović, Nađa Petrović i Milja Šijakinjić. P.S. Panel je za sve generacije, a za one najistranije uveče na istom mestu „drži čas“ one & only DJ Pepe. Vidimo se u Dorćol platzu!

Naš dragi Oblakoder ovog vikenda slavi svoj 6. rođendan i ni slučajno ne propuštamo priliku da podržimo, zagrlimo i viknemo jedno veliko bravo našim Oblakoderkama koje nas svakim danom informišu, pokreću, zabavljaju, a nekad i rasplaču. Ne zameramo im zbog toga, jer njihov doprinos edukaciji i informisanju mladih (i svih koji se tako osećaju) seže do oblaka! (umalo da zaboravimo, lokacija: Zaokret i Sprat bar.)

„Evo stiže i Iva“, ako nas neko pita – nothing more to add! Toliko isčekujemo ovaj koncert da smo od njegove najave tri puta planirali vikend misleći da je baš tog vikenda pred nama... Ne brinite, sada zaista jeste. Mi smo već u delirijumu, Svitanje se religiozno preslušava, svi tekstovi su spremni i odbrojavamo do nedelje uveče u KC gradu.

 Do sledeće vikend šetnje...