Izuzetno zanimljiv i bogat raspored filmskog festivala u Kanu oduševljava kako filmskim premijerama, tako i nastupima slavnih glumaca, red carpetom, modom, te brojnim paralelnim događanjima. Najnovije vesti vezane su za saradnju i film koji posebno iščekujemo. Naime, nakon uspeha filma Poor Things (Jadna stvorenja) iz 2023, glumica Emma Stone i režiser Yorgos Lanthimos, prikazali su novo ostvarenje, mračnu antologiju pod nazivom Kinds of Kindness.

Ali pre nego što su kritičari uopšte uspeli da otvore svoje beležnice, par je zvanično još jedan zajednički projekat - film Bugonia.

Remake južnokorejske naučno-fantastične komedije Save the Green Planet iz 2003, Bugonia prati dvojicu muškaraca opsednutih zaverama, koji otimaju moćnu izvršnu direktorku velike kompanije (koju verovatno glumi Emma), uvereni da je ona vanzemaljac koji namerava uništiti planetu Zemlju. To je četvrti zajednički dugometražni film ovog dvojca (uključujući The Favourite iz 2018), a koliko ovaj dvojac voli da stvara odlične filmove u duetu potvrđuje i nedavna izjava Lanthimosa: “Ne postoji apsolutno ništa što Emma ne može da uradi. Ona je neustrašiva.”

Režiser Jadnih stvorenja najavio dva nova filma s Emmom Stone
Geisler-Fotopress GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia 

Za podsetiti je kako je film Jadna stvorenja premašio 100 miliona dolara u bioskopima širom sveta i osvojio četiri Oskara (s jedanaest nominacija), uključujući onaj za najbolju glumicu, Emmu Stone. Film je pokrenuo brojne diskusije i razgovore na temu nesputanog seksualnog života protagonistkinje Belle Baxter, koja započinje film kao novorođenče inkarnirano u telo potpuno odrasle žene.

Film Kinds Of Kindness pokazuje kako se Lanthimos vraća svojim korenima apsurdne komedije i već je podstakao rasprave, s posebnim naglaskom na obnaženim scenama. Snimanje filma Bugonia počinje ovog jula. Kinds of Kindness u bioskopske sale u 21. jula 2024.

 Izvor: https://storybook.hr/