Tajna glumice koja trenutno radi na dva filma - Wish I Were Here i Good People, je u redovnom pohađanju pilatesa. Pored toga što već 15 godina ide na pilates, na koji je krenula kad je imala samo 19 godina, Kate tvrdi da vežba kad god joj se ukaže prilika.

- Gde god da idem sa sobom nosim konopac za preskakanje. Kad god imam pauzu, malo vežbam. Preskočim ga 150 puta pa malo uzmem pauzu i opet sve ispočetka. Između sedenja i gledanja u mobilni telefon i skakanja, ja biram ovo drugo - rekla je glumica koja, iako pazi na kilograme, otkriva da bi volela da ima još dece.

Inače, nakon drugog porođaja Kate je skinula 27 kilograma koje je dobila u trudnoći, a da bi to ostvarila podvrgla se mukotrpnom treningu.

- Predano sam vežbala šest sati dnevno. Izvodila bih kardio vežbe od 45 do 55 minuta i potom sat vremena pilates ili jogu. I tako po tri puta dnevno – ispričala je tada Hudson.
Kate je majka devetogodišnjeg sina Rydera kog ima s bivšim suprugom Chrisom Robinsonom, te dvogodišnjeg dečaka Binghama kog je dobila sa verenikom Mattom Bellamyjem.