Mladi francuski dizajner Simon Porte Jacquemus ima samo 28 godina, a iza sebe već devet godina radnog staža. Njegov modni i umetnički opis analitičari objašnjavaju kao dekonstruisan i nadrealan. I zaista, kada pogledamo njegove ranije radove, vidimo tu stilsku magiju. 

Međutim, gospodin Jacquemus nas je prijatno iznenadio revijom koju je prikazao u Gradu svetlosti jer nas je podsetio na modu kakva je nekad bila - odmerena i ženstvena, bez pretencioznih stilskih zahvata i lažne avangarde. Kako smo konstatovali u redakciji Elle.rs, Jacquemus može već sada da bude na čelu Diora, jer njegove kreacije idu dva koraka napred - tako što miskuje old school krojeve i savremene tendencije. Ukratko: njegova moda je taj New Look 21. veka koji bi se sigurno dopao i velikom Christianu Dioru. 

Na reviji su vladale zagasitije boje - braon, crna, maslinasto zelena, bordo, shodno paleti namenjenoj za ovu jesen. U fokusu su duge suknje i haljine, ali i dekonstruisane forme bluza, a od nakita prednjače jednostavne viseće minđuše. 

Na sledećoj strani pogledajte kreacije dizajnera Jacquemusa: 

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/