Poslednjih nekoliko sezona unazad Roksanda briljira u domenu ženskih kolekcija.

Njen prepoznatljivi pečat uvek je prisutan, a svaka kolekcija nosiva, koliko i pomalo avangardna.

Pored činjenice da je upravo ova kolekcija jedna od najzrelijih i najboljih koje su izašle iz Roksandinog studija, baš kao što je slučaj i sa najpopularnijom britanskom dizajnerkom Victoriom Beckham, tu je još jedna poveznica između dve dizajnerke koja se ove sezone ne može izbeći.

Modeli Victorie Beckham bili su poprilično ispirisani upravo Roksandinim radom, sa razlogom.

Pristup oversized krojevima jedna su od najistaknutijih crta, kao i zagasite boje, te detalji u vidu kaiševa oko struka, kao što je na primer kanap (upotrebljenoj u jednoj od prethodnih Roksandinih kolekcija, a sada u poslednjoj Victorinoj).

Međutim, vratimo se na Roksandu i njenu neformalnu ženstvenost sa prizvukom 70-ih.

Kreatorka je oversized krojeve istakla fludnošću forme, te slojevima različitih nijansi.

Najistaknutiji print bile su raznolike pruge, a od materijala i ovaj put dominirao je šiforn, ali i veličanstvena svila na još veličanstvenijim večernjim haljinama.

I upravo su njene haljine u ovoj kolekciji bile one koje su mamile uzdahe, kako zbog zanosne siluete, tako i zbog čitavog spektra boja koji se ponajviše isticao na večini modela.

Roksanda je uspela da stvori svedenu glam kolekciju, koja je dovoljno elegantna, nosiva u različitim prilikama i trendovski maksimalno dolsedna.

Spoj koji je zaista teško postići, a pritom prikazati nešto neviđeno i na nivou.

Kako je izgledala Roksandina kolekcija pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/