Da se primaju opklade na račun uspeha ili neuspeha novih kreativnih direktora u modnim kućama, ove godine mnogi bi bili prilično u minusu.

Neka dignu ruke oni koju su verovali u Riccarda Tiscija i njegovu saradnju sa Burberryjem?

Usuđujete li se?

Verovatno se ne usuđuju ni vrhunski modni znalci, koji su mudro ćutali i poput nas bili izuzetno zaintrigirani objavom kuće da je Tisci novi kreativni direktor.

Kako bi to moglo da izgleda?

Saznali smo sinoć i to u vidu neverovatna 134 modela u vidu muške i ženske kolekcije za proleće/leto 2019.

Tisci ne samo da je dorastao ovom zahtevnom zadatku, već je premašio sva očekivanja i dobio desetku sa velikim plusom.

Vredno, marljivo, predano i na kraju perfektno. Spojio je ono što je većini izgledalo ne samo nespojivo, već neizvodivo.

Tisci je sačuvao prepoznatljivi dnk brenda, dao kolekciji svoj prepoznatljivi potpis i uklopio se u nove trendovske tendencije koje preferiraju steet style i to sačuvavši pritom lični bečat Burerryja koji se diči elegancijom. Reviju je naravno otvorio model obučen u kultni Burberry trenč mantil, ali stilizovan širokim pojasom u kontrastnom tonu, naglašavajući maksimalno ženstvenu siluetu.

Ipak, taj model nije zaista bio ništa značajno u odnosu na ono što je pritom usledilo, ostavaljujući redove posmatrača zabezeknute.

Fluidna sileuta predivnih ženstvenih haljina, dekonstruisani krojevi, nežne palete bež tonova, animal printovi u efektnim mix and match spojevima, prepoznatljiva šara brenda koja se ističe zanimljivom formom u koju je spakovana, potom jarko narandžasta kao novi tonski potpis brenda - upečatljivo osveženje na svakom modelu, pencil suknje, suknje na falte, one sa karnerima - svaka od njih predstavljena na neočekivan način: bilo da je u pitanju print, materijal ili kroj.

Ovi opisi se nižu od modela do modela.

Sve je novo, sve je nosivo, sve je tako Burberry i sve je tako Tisci, elegantno, odvažni i oh, tako primamljivo.

Uostalom zavirite u kolekciju, ona zaista govori više od reči:

PageBreak

View this post on Instagram

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/