Preko rekonstrukcije Ajfelovog tornja do "lansiranja" rakete u prirodnoj veličini, Karl Lagerfeld je bio poznat po tome da je izvodio "nemoguće" kada su u pitanju bile Chanel revije.

(8 omiljenih muza Karla Lagerfelda)

Chanel kolekcije uvek su prikazane na spektakularan način od strane Lagerfelda i celog tima, u transformisanom Grand Palaisu, te su postale imperativ i zaštitni znak svake PFW sezone.

Tako je bilo i u septembru kada je Palais pretvorio u peskovitu obalu i još jednom uspeo da fascinira sve.

Čuveni Grand Palais bio je toliko neprepoznatljiv - prepun peska, "fejk" talasa i pravih spasioca.

Za Cruise 2019 šou u maju prošle godine, Lagerfeld je iznenadio publiku sa pravim kruzerom, nazvanim "La Pausa", po letnjoj kući Coco Chanel.

Za kolekciju jesen/zima 2018, prikazanu u martu, transformisao je isti prostor u mističnu šumu.

Za couture jesen/zima 2018, Grand Palais je postao šarmantna promenada duž Sene.

Proleće/leto 2018 couture prezentovana je između intimnih zidova masivne bašte sa ogromnom fontanom u središtu.

Jos jednom je iznenadio postavkom seta, postavljajući litice, pećine i vodopade za scenu svoje modne piste, proleće/leto 2018.

PageBreak

Chanel baza podataka.

Upravo ovo je bila inspiracija Lagerfeldu za predstavljanje kolekcije proleće/leto 2017.

A kada smo mislili da nas ne može iznenaditi on nas je odveo u svoj atelje, i od njega napravio pistu za kolekciju jesen/zima 2016.

Da kazino može da bude vrlo fotogeničan i moderan, dokazuje Chanel revija za kolekciju jesen/zima 2015 na kojoj je kao model debitovala Lily-Rose Depp.

Modna pista iz koje "izbijaju" kristali.

Moćno i magično za kolekciju jesen/zima 2012.

Kolekcija proleće/leto 2012 najavljena je u najnežnijim tonovima podzemnog sveta. Čitav utisak zaokržila je Florence Welch svojim divnim glasom.

Lagerfeldova vertikalna pista na kojoj su predstavljeni modeli za proleće/leto 2006. godinu je billa još jedna fascinantna transformacija Grand Palaisa.

Priredila: Tijana Mišović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/