Ukoliko ste se pitali da li je moguće napraviti uspešnu modnu karijeru koja će da traje punih 40 godina, Diane von Furstenberg dokazuje da je moguće, odnosno da ukoliko sledite njen primer, ovaj izazov nije nedostižan.

Jedna od najboljih kreatorki svih vremena, žena koja je lansirala u orbitu trendova čuvenu haljinu na preklop i koja je skoro uvek “bojila” svoje kolekcije u eksplozivne boje, “pakujući”  kreacije u prelepe grafičke printove, prikazala je svoju najnoviju kolekciju za proleće/leto 2015 na aktuelnoj Njujorškoj nedelji mode.

Bila je ovo kolekcija u kojoj je Diane ostala verna svojim prepoznatljivim dezenima i krojevima, a kompletnu reviju obeležile su pored velike godišnjice (koja je već na proleće imala svoju “premijernu” proslavu) Kendall Jenner, mlada zvezda modelinga i njena poznatija i iskusnija koleginica, Naomi Campbell, koja je bila jedna od najomiljenijih manekenki slavne dizajnerke tokom devedesetih.

Prolećna kolekcija Diane von Furstenberg je bila očekivana igra boja, dezena, ženstvenog, lepršavog kroja, a kao glavna inspiracija poslužila je topla i osunčana Azurna obala. Reviju je otvorila Lily Donaldson u seksi crno-beloj haljini na preklop, sredina je bila rezervisana za par modela jeansa, uglavnom visokog struka u tamnoj, indigo boji. dok je kraj pripao defileu lepršavi, šifonh haljina u vedrim, veselim bojama nalik bebi dolu. 

Kompletnu reviju možete da pogledate u galeriji.

Seksi, zabavnu i glamuroznu kolekciju za proleće /leto 2015, upotpunile su Kendall i Naomi kao manekenke koje najbolje oslikavaju uspešan, 40 godina dug, staž kreatorke...