To niko još ne može da prihvati, pa ni Suzy Menkes koja je za britanski Vogue konstatovala kako Fendi revija u Milanu nije izgledala kao da ste na nečijoj "sahrani" iako je kod svih u svesti bilo to - Karla, tog mađioničara koji je kreirao Fendi look skoro pa pola veka, VIŠE NEMA.

Revija je ipak na kraju imala jedan dirljiv, oproštajni snimak na kom je Karl, sve sa svojim prepoznatljivim stilom, ispred crteža za Fendi.

"Karl mi je otkrio relativno skoro da je nacrtao preko 50 000 modnih crteža za svojih 54 godina koliko je bio art direktor ove italijanske kuće", izjavila je Suzy a mi smo se zapitali koliko ih je bilo za Chanel.

Tek kada je video završen i kada su se zvanice i novinari pridružili Fendi timu u bekstejdžu, a u pozadini je bila pesma Heroes od Davida Bowiea, svi su zaplakali. 

(8 omiljenih muza Karla Lagerfelda)

Lagerfeld je od 1965. godine kreirao za italijansku modnu kuću Fendi, čija je kolekcija za sezonu jesen/zima 2019/2020 predstavljena u sklopu FW izdanja u Milanu.

Među glavnim modeling zvezdama bile su sve omiljene Karlove devojke: Vittoria Ceretti, Gigi Hadid, Bella Hadid, Kaia Gerber i ostale miljenice preminulog dizajnera.

(Chanel pred najvećim izazovom od smrti osnivača)

Kada pričamo o kolekciji, ona je bila romantična, ženstvena, poletna s fokusom na detaljima poput mašni u sklopu bluza, zatim plisiranih suknji od prozirnog tila i sjajnog pvc-a, mrežastim komadima, akcentima u jarkoj žutoj nijansi te priličnoj dominaciji bež-camel tonova koji su se nalazili na svakom looku, bar u nekoj formi. 

Pogledajte u galeriji nekoliko modela sa revije >>>

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Kako je moguće da je Karl preminuo?