1. Show je održan na zamišljenom brdu

Pista je izgledala kao scenografija crtanog filma. Posle skoro godinu dana odsustva modne piste, povratak show-a u Parizu je bio vrlo neizvestan događaj. Takođe je podsetnik na efekat lockdown-a, ali i na egzibicionističku kulturu društvenih mreža u kojim živimo. Kao ribe koje se vrate u vodu, opet su tu oni koji su uvek voleli da budu viđeni, pokažu ono što imaju, šepureći se svojim trendi modnim komadima. Influenseri koji sede na zelenom brdu, napravljenom u giganstkom filmskom studiju Cité du Cinéma izgledali su poput same predstave: puni entuzijazma, u odeći jarkih boja, spremni za akciju.

jacquemus-revija-la-montagne
Profimedia 

2. To je bio Instagram san

''Za ovu kolekciju, nakon protekle godine hteo sam da ubacim ljude u jedan zatvoren prostor i da zajedno podelimo ovaj važan fashion momenat'' - napisao je Simon Porte na svakom mestu za sedenje. Revije uživo bile su neprocenjivi deo njegove kratke karijere (ko se ne seća tih polja lavande?) koje su mu pomogle da ode do zvezda. Kao mladi dizajner sa velikim budžetom za revije, on je tačno znao koje dugme da pritisne kako bi namamio ljude sa društvenih mreža da učestvuju. ''Želeo sam da set bude minimalan i stajliš, stvarajući apstraktnu umetničku planinu koja oslikava inspiraciju kolekcije'' rekao je na svom Instagramu za svoje zeleno brdo i plavo nebo.

jacquemus-revija-la-montagne
Profimedia 

3. Kolekcija za jesen/zimu 2021. nosiće se tokom leta 2021.

Porteova kolekcija bila je za jesen/zimu 2021 - preskočio je sezonu. Takođe, postavio ju je na svoj web sajt nekoliko sekundi nakon završetka show-a, i odmah je učinio dostupnom za kupovinu. Jacquemus zna da je današnja omladina - digitalna, naročito nakon stečenih navika iz vremena pandemije (kupovina online, iz udobnosti doma), te čak iako je nazvana jesenjom kolekcijom, on ima u vidu da će je mlade generacije nositi već ovog leta kako bi nadoknadili prethodnih godinu dana (i uživali u vrelim letnjim bojama!). 

jacquemus-revija-la-montagne
Profimedia 

4. Body positive je u prvom planu

Jacquemus nastavlja da promoviše body positive, te su manekenke koje nose odeću najrazličitije građe i oblika tela. Samim tim, on je pokazao da svako može da izgleda seksi ako na sebi nosi pravi kroj – lagani, svilenkasti materijali padaju s ramena, prorezi se poigravaju sa maštom, a džak haljine iskazuju stav i odvažnost.

jacquemus-revija-la-montagne
Profimedia 

5. Pravi fashion show se vratio

Kendall, Bella, Adult, Leon, Jonas, napravili su pravi modni show o kojem će se dugo pričati, te oživeli atsmosferu modne piste koja će ipak ostati nenadmašna u poređenju sa digitalnim revijama. 

jacquemus-revija-la-montagne
Profimedia 

 U galeriji pogledajte najbolje kreacije.

Profimedia La Montagne