Iz sezone u sezonu, niko kao Saint Laurent ne ume da nas drži širom otvorenih očiju pri svakoj reviji, prezentujući modnu bajku čiji kraj ne želimo da dočekamo. Do sada je kreativni direktor Anthony Vaccarello već obišao ceo svet u svojim digitalnim prezentacijama, a ovoga puta, za kolekciju proleće/leto 2022. stacionirao se pravo ispred Ajfelovog tornja.

Modni show bio je spektakularan, a povratak Saint Laurenta iz 80-ih i 90-ih očigledan i neodoljiv. Modni imperativ je sezone graciozan bodi, kao i žena koja se zalaže protiv svake konvencije - zavodljiva, snažna, slobodna.

Ona vešto koketira sa zabranama i prevazilazi svaki socijalni kodeks, mudro i provokativno, kao žena 21. veka koja može sve.

Saint Laurent otvorio je reviju sa svojim poznatim crno-belim bojama, pre nego što je napravio besprekoran prelaz u nijanse jorgovana i crvene, te cvetne otiske i kraljevski bluz. 

Kao i obično, svaki look pažljivo je naglašen odgovarajućim dodatkom - jer ne postoji niko drugi ko to čini bolje od Saint Laurent-a. Videli smo povratak platformi i šiljatih peta, uparenih sa grubo izrezanim i velikim naušnicama i ogrlicama od dragog kamenja, zatim savršene rukavice u plavoj i crvenoj boji. 

Bio je to potpuno novi, inscenirani, moćni način oblačenja koji je smelo spojio bezvremenu klasiku i trend (cut-out) da bi krajnji rezultat bio neprikosnoven. Da bunt bude još uverljiviji, tu su novčanici zariveni u kaiševe kao najjače oružje, sa sakoima sa naramenicama u stilu 80-ih i 90-ih.

Takođe, lateks je osnova i nosi simboliku neustrašive avangarde, a ne smemo da zaobiđemo ni činjenicu da je glavna ideja bila da se oživi lik i delo Palome Picasso koja je bila muza ikonične Scandal kolekcije Sainta Laurenta 1971. godine.

U galeriji pogledajte ovu neverovatnu reviju.

Profimedia Pogledajte modni spektakl!