Zanemerite milenijalce i generaciju Z. Otvorite svoj Instagram i primetićete da su definitivno najbrže rastuće grupe među uticajnim ljudima danas bejbi bumeri i generacija X. U stvari, ove elegantne žene starije od 50 godina razbijaju sve predrasude da žene njihove generacije više nisu relevantne za modu.

Dame u zrelim godinama, poput Lyn Slater, Grece Ghanem, Linde Rodin, Sophie Fontanel na svojim Instagram profilima broje stotine hiljada obožavatelja koji su čak i duplo mlađi od njih. Uzimajući u obzir dugogodišnju opsesiju modne industrije mladim ljudima, neki misle da je neočekivano videti starije žene u centru pažnje - posebno na ovoj platformi, ali one pokazuju kako se ruše izmišljenja pravila u društvu.

Brzo listanje kroz njihove profile daje očigledan odgovor zbog čega ove modno osvešćene žene starije od 50 godina ostavljaju svoj pečat na Instagramu. Svakom novom objavom odiše samopouzdanjem, dok neizbežno prikazuju jedinstveni lični stil koje su godinama provele usavršavajući ga.

Ono što je posebno privlačno u vezi sa ovim fashion damama jeste i njihova bezobzirnost na trendove i apsolutna autentičnost.

S tim u vezi pravo je vreme da svom Insta feedu date zdravu dozu inspirativne mode i mudrosti kroz stil zlatnog doba ovih dama koje sada treba slediti. Njihova parola je da život kao i starenje treba prihvatiti s gracioznošću, samopouzdanjem i moćnom odećom.

Ovih 5 modnih influenserki su dokaz da besprekoran stil ne prestaje ni u 50-im (ili nikada!).

Grece Ghanem

O njoj: Grece je personalni trener sa sedištem u Montrealu. U svet influensera se prvi put upustila kroz hobi blogovanja zajedno sa svojom ćerkom. Njen Instagram sada ima 684k hiljada pratilaca i učinio ju je jednom od najtraženijih influenserki za velike moćne brendove kao što su Sephora, Club Monaco i Farfetch. 

Zapratite je za: Njen stil je mešavina visoke i high-street mode, modernog i vanvremenskog, savremenog i starinskog. Njen urođeni osećaj za modu nateraće vas da se usudite da isprobate kombinacije koje nikada niste ni uzeli u razmatranje. Bilo da se radi o mnoštvu boja, pantalonama sa zebrinim printom, svetlim kaputom i glomaznim čizmama ili neočekivanom kombinacijom boja - poželećete svaki njen outfit.

Renia Jaz

O njoj:U pitanju je Poljakinja koja živi u Velikoj Britaniji, gde dokumentuje svoju sklonost trendovima, odevanju i modi.

Zapratite je za: Više lookova koji se suprotstavljaju bilo čemu što ste videli na ulicama tokom Nedelja mode. Renijin stil je uvek složen i uglađen, ali mu nikada ne nedostaje originalnosti. Ona je izvor inspiracije za primer kako ugraditi dizajnerske trendove u svoj svakodnevni izgled, a da ne izgleda kao replika onoga što je već prikazano na pistama ili u magazinima. Bilo da se igra sa mešovitim printovima ili pokazuje elegantnu stranu nekih lepršavih farmerki, Renijina kreativnost i ljubav prema modi očigledni su u svakom outfitu.

Lyn Slater

O njoj: Lin, profesorka na Fakultetu za socijalne usluge Univerziteta Fordham, pokrenula je svoj, sada već poznati blog, Accidental Icon, 2014. godine nakon što se borila sa pronalaženjem nekog postojećeg koji bi razgovarao sa ženama koje vode, kako ona to opisuje, „zanimljive, ali obične živote".

Zapratite je za: Besprekorno uređen moderan stil i šmek Njujorka. Lina pametno kombinuje urbani senzibilitet sa promišljenom smelošću i avangardnom oštrinom, uz pomoć dizajnera poput Dior-a, Prabal Gurung-a i Diane von Furstenberg. Njen feed se sastoji od mešavine selfija bez ogledala i fotografija uličnog stila.

Linda Rodin

O njoj: Linda je bivša stilistkinja i beauty preduzetnica sa sedištem u Njujorku. Možda ste upoznati sa njenom kozmetičkom linijom RODIN olio lusso, koja je lansirana 2008.

Zapratite je za: Posebno zanimljive načine nošenja teksasa koji izgledaju klasično i elegantno, ali ažurirano modnim stilom kakav praktikuju mlađe devojake (cool kaputi, kombinacije teksasa i teksasa, široke nogavice i oversized modeli). Osim toga, očekujte mnogo pojavljivanja njene ljupke sive pudlice, Winks.

Sophie Fontanel

O njoj: Sophie je modni novinar i kritičar za parišku publikaciju L'Obs.

Zapratite je za: Više lekcija o selfijima u ogledalu. Sophie stil prikazuje taj izrazito francuski način gledanja na modu - koji je istovremeno neverovatno moderan, a kombinovan bez preteranog napora. Njena garderoba se u velikoj meri sastoji od vintage dragulja (ali zna da ponese i savremene brendove poput Zare), što dodaje razigranost njenom ličnom stilu. Često voli da kombinuje boje na neočekivane načine, nosi oversized modele, patike sa dramatičnom trenerkom i čini da leopard izgleda ležerno.