Može se sa sigurnošću reći da svako ima različito mišljenje o tome šta čini da odeća izgleda „jeftino“ ili „skupo“. Ali jedna stvar koju znamo je da cena artikla ne diktira uvek način na koji će on biti percipiran. Lako je upasti u zamku „više je više“, pod pretpostavkom da je dodavanje dizajnerskih komada u ormar dovoljna garancija za vrhunski stil. 

Često su najjednostavnije stvari te koje mogu učiniti da vaš outfit izgleda skuplje, a danas govorimo o jednom od najlakših trikova kako to da pospešite uz adekvatnu kombinaciju boja.

Nošenje različitih i neočekivanih boja zajedno može trenutno da ažurira vaš izgled, a isprobavanje sveže kombinacije na već dobro poznatoj osnovi daje mogućnost da se ograničavate na određene komade.

Naravno, neke od formulacija koje se u glavi mogu činiti kao pun pogodak, u stvarnosti ne izgledaju tako šik kao što bismo želeli. Pa tako, postoji nešto u kombinaciji crne i fuksije što jednostavno ne ide, a ista situacija je i sa ljubičastom i žutom. Takođe, za skuplji izgled preporučujemo da izbegavate i kombinaciju zelene i crvene.

Ali, sve je na vama i sve je deo vašeg putovanja kroz sopstveni stil. Ipak, s nekim bezvremenim kombinacijama nema greške:

1. Braon + zlatna

Godinama se braon u modnim krugovima smatrala zastarelom bojom, ali nakon što je počela da se pojavljuje u kolekcijama vrhunskih dizajnera, ponovo je postala uzdignuta i izgleda posebno uglađeno u kombinaciji sa zlatnim detaljima.

2. Plava + žuta

Na papiru, kombinacija plave i žute zvuči kao veliki rizik, ali ukoliko dodate puderaste, meke plave tonove rezultat će biti zasigurno šik.

3. Pastelna zelena + bež

Kombinacija koja će osvojiti na prvu sve minimaliste jeste svakako zelena boja žalfije i krem koja izgleda kao da je stvoreno za uglađeni outfit.

4. Crna + bela

Od svih kombinacija boja, teško je pronaći bezvremeniju od crno-bele. Ove sezone, piste su bile preplavljene monohromatskim izgledom, ali su ažurirane belom kao dominantnom bojom u odnosu bele i crne.

5. Crvena + roza

Iako su modni stručnjaci ranije izbegavali kombinacije crvene i pink, sada se smatra jednom od najsmelijih kombinacija boja s kojom nema greške.

6. Narandžasta + krem

Ako postoji jedna boja koja je definisala 2022. to je apsolutno narandžasta. Ipak, čvrsto verujemo da nije još iskoristila svoj pun potencijal, posebno u kombinacijama sa krem komadima.

7. Bela + zelena

Bela u kombinaciji se uvek lepo nosi sa bilo kojom jarkom bojom. Trebate samo pogledati outfit ispod da biste saznali da ovo uparivanje izgleda tako skupo!