Pre nego započnemo modni vodič za žene u 50-im godinama, želimo da naglasimo: U 50-im možete da nosite apsolutno sve što ste nosili u bilo kojem drugom dobu. Sve u čemu se osećate dobro, sve što smatrate da vam pristaje i sve što čini da ste u skladu sa sobom. To je pravilo broj jedan i ko god pokušava da vam nametne bilo koji drugi kodeks tzv. prikladnog i neprikladnog oblačenja - ne obazirite se.

Imajući u vidu da u 50-im godinama imamo znatno više znanja i iskustva nego u 20-im, istina je da je to doba kada lakše nego ikada pre prepoznajemo kratkotrajne trendove, nekvalitet ili nedostatak stila. Zbog toga se oslanjamo na basic komade koji traju večno, kako po kvalitetu, tako po aktuelnosti, i koji mogu da se kombinuju na različite načine, u različitim prilikama. Bez obzira na to da li je vaš stil maksimalističan ili minimalističan, ekscentričan ili elegantan, neki komadi su osnov svega.

Dodajte tome beauty mantru: Ne prikrivamo sede, a ukoliko želite promenu frizure, naš savet sušiške i neprolazni bob.

Od klasičnog jeansa, džempera od kašmira, pa do kožnih mantila - ovo je 8 komada koje morate posedovati u 50-im godinama.

1. Dobar jeans

U garderober uvrstite jedan par zvonarica koje će vas svakim korakom asocirati na najlepše uspomene iz mladosti (jer ovaj trend je jedan od onih cikličnih koje smo već nekad davno nosili i uvek će se iznova nositi), a sa druge strane učiniti vaš outfit klasičnim, ali neverovatno chic.

2. Džemper od kašmira

Ništa ne stvara osećaj udobnosti, ali i luksuza kao dodir kašmira. Oversize džemper biće jedan od najčešće nošenih komada u vašem garderoberu.

3. Ravne cipele

Ovo nije usko povezano sa vašim godinama, već godinama uopšte - jer već u kasnim dvadesetim shvatamo da je udobnost na prvom mestu. Ravne cipele nikada nisu bile više trendi - od klompi, patika, papuča, glomaznih mokasina i čizama - vi birate!

4. Bela košulja

Ali ne ona kancelarijska, stroga, strukirana, već stylish košulja neobičnog kroja. Ponesite je na svoj način - uz široke pantalone ili suknju u boji.

5. Duga crna haljina

Za sve prilike - uz ravnu obuću za posao i grad, a uz potpetice za svečane večere. Upotpunite je neobičnim detaljima koje će joj dati urbani ton.

6. Kožni mantil

Ako je nešto bezvremeno, onda je to koža. Kožni mantil jedan je od onih komada koje nasleđujemo od naših mama i ostavljamo našim ćerkama. Njegov moćan i efektan izgled podići će na viši nivo svaki outfit, a u 21. veku kombinuje se uz sve - čak i uz najromantičnije stajlinge.

7. Pruge

Uvek prefinjene, uvek sofisticirane, uvek svedene - pruge, ove godine su u fokusu više nego ikada, čak iako nikada zapravo nisu sišle sa naših polica.

 8. Boje

Ako ste pomislili da je previše klasike, i da u ovom nizu na red dolaze odela, bluze i pantalone, pogrešili ste. Podsećamo vas da su boje za svako vreme i za svako doba - pokažite svoj mladi duh i zasijajte u svoj svojoj autentičnosti.