Sede, bore i odlazak ranije u krevet - sve to donose nam godine. Imamo osećaj da vreme sve brže prolazi, da starimo preko noći, bez mogućnosti da procesuiramo šta se sve dešava. Ali ne očajavajte - nema ničeg lošeg u tome, jer su promene sastavni deo života.

Frizura je beauty momenat koji najavljuje novi početak, ali u tome nije sva njena moć. Ona može da promeni naš izraz, podmladi ga, osveži, modernizuje, i prikaže naše najbolje izdanje. Imajući sve ovo na umu, razgovarali smo sa frizerima i istraživali koje frizure imaju anti-age efekat, te čine da se osećamo samouvereno

Prvi i osnovni savet jeste da pre nego što odete kod frizera, procenite stanje vaše kose, koliko je zdrava, a verujemo da većini nas i nije baš najzdravija, jer joj nismo posvećivali onoliko pažnje koliko posvećujemo licu.

Takođe, ono što su nam frizeri rekli jeste da kako bismo izvukli najbolje od naše kose, ona mora biti u dobrom stanju. Bez obzira na to da li imate ravnu, gustu, kovrdžavu ili afro kosu, morate je pravilno održavati i koristiti regenerator koji pospešuje njen kvalitet.

Na kraju krajeva, kada je negujete kako treba, uštedećete par centimetara dužine.

Svakako, pre nego što frizer započne svoj posao, porazgovarajte sa njim o svojim željama i ne prepuštajte se slučaju. Neprijatna iznenađenja frizera svima su nam poznata, a imamo dovoljno godina da iskažemo šta želimo i sa stručnjakom dođemo do zajedničkog najboljeg rešenja. Jer kao što može da nas podmladi i ulepša, frizura vrlo lako može da naruši naš izgled.

Zato pažljivo sledite naše savete, ovo su 3 frizure sa anti-age efektom.

1. Srednja dužina

Želimo da pobegnemo od mita da što smo stariji kosa je sve kraća. Ako volite dugu, ne kratite je. Ipak, ono što zaista većini odgovara, u bilo kom dobu, i čini da se osećate sjajno jeste srednja dužina. Pokušajte sa kosom malo iznad ili ispod ramena, to će pomoći da istaknete karakteristike lica i izdužite vrat. Razbarušen look je uvek šik.

2. Šiške i pramenovi oko lica i očiju

Za instant promenu, ošišajte šiške inspirisane 70-im godinama. Urbanom beauty izgledu pridružite i razigrani outfit u kome će vaša poletnost i entuzijazam zračiti.

 3. Kratka, ali bujna kosa 

Sama činjenica da ste napravili drastičnu promenu, učiniće da izgledate potpuno novo, drugačije, te iskažete svoj mladalački duh i energiju. Dok god nije tanka, može da bude kratka! Lice će biti u prvom planu, zato obratite pažnju na elegantnu šminku i isticanje vaših omiljenih delova.

Izvor: ELLE/ T.Đ.