Čuvena romantična komedija "Pretty Woman" možda je snimljena davnih devedesetih, ali je i dan-danas film kome se mnogi rado vraćaju. Zato i ne čudi što su brojni odevni komadi koje je baš u ovom ostvarenju nosila holivudska miljenica Julia Roberts čak i 32 godine kasnije i dalje inspiracija modnim brendovima.

Setite se samo kultne braon haljine sa belim tufnama koju je Roberts nosila na konjičkim trkama - ova toaleta redizajnirana je nebrojeno puta, i svake sezone dobija nove verzije zahvaljujući popularnim high street brendovima.

Međutim, sada je svojih 5 minuta doživela haljina sa metalnim prstenom koja je ovog leta, kada vladaju modni komadi sa smelim izrezima nikad poželjnija.

Ova haljina na fantastičan način ističe struk zahvaljujući metalnom prstenu koji na senzualan način vezuje gornji i donji deo kreacije, a ljubiteljima filma "Pretty Woman", baš poput smeđe haljine, i te kako se urezalo u sećanje ovo provokativno Julijino izdanje.

Prema rečima tadašnje kostimografkinje Marilyn Vance, pripijena plavo-bela mini haljina, s prstenom koji povezuje gornji deo i suknju, nastala je kao inspiracija kupaćim kostimima sedamdesetih. Zato i ne čudi što je redizajnirano izdanje ove kulte haljine došlo baš od strane brenda Hunza G koji su poznati po kupaćim kostimima. Njihova verzija Julijine haljine nosi prigodan naziv "Pretty Woman" i dostupna je u nekoliko varijanti boja.

Haljina "Pretty woman" inspirisana je istoimenim filmom.
hunza g 

Ipak, glavni favorit brojnih trendseterki je, baš kao što je i očekivano, upravo originalna plavo-bela varijanta, a evo kako su je ponele: