Kada govorimo o cipelama, složićete se - nikad ih nije dosta. Međutim, imale 5, 15 ili 50 pari, svaka žena trebalo bi da u svojoj kolekciji ima barem jedan all time klasik - cipele koje nemaju cenu, i koje će biti moderne i sad i za 30 godina. 

A jedan od onih modela koji će uvek biti "na ceni" jesu vanvremenske slingback duo-ton koje potpisuje Chanel. Uprkos činjenici da su legendarne dvobojne cipele dizajnirane pre više od 60 godina, one su i dalje jedne od najpoželjnijih modela.

Svake sezone izlazi nova iteracija i odmah se rasprodaju. Međutim, šta je to što ih čini tako popularnim?

Dizajnirane 1957. godine od strane Coco Chanel, dvobojne slingback u početku je trebalo da oponašaju muške cipele u to vreme. Od tog trenutka, Chanel model postao je must-have na svakoj nedelji mode, i cipele bez kojih je street style bio nezamisliv.

Chanel slingback cipele se gotovo nisu razlikovale od svog originalnog dizajna, sa prstima uvek u kontrastnoj nijansi. Iako danas postoje u kombinacijama najrazličitijih boja, klasičan model ne samo da je najpopularniji nego je i jedan od najfotografisanijih na svetu, a u nastavku pogledajte njihov put kroz vreme.

Početkom 60ih su bile obavezan deo outfita

Pravu popularnost doživljavaju krajem 60ih i početkom 70ih

Sinonim za ženstvenost

Nezaobilazne na revijama, pogotovo tokom ere supermodela

Obožavala ih je i princeza Diana

A i dan-danas ih biraju slavne dame

Možete ih naći u najrazličitijim kombinacijama boja

Ali... jedno je sigurno, koje god da izaberete, Chanel slingback nikada neće izaći iz mode 

Bonus video:

ZABORAVITE NA BOL U STOPALIMA: Evo kako ćete na najbrži način tačno odrediti koja VISINA ŠTIKLE vam savršeno odgovara TikTok/AnaSkid