Leto nas uvek vraća sebi, starim željama i sitnim, zaboravljenim radostima. Bilo da je to odluka da uzmemo duži odmor, vratimo se u duge noćne izlaske, ili provedemo više vremena sa porodicom i prijateljima na nekoj dalekoj obali... Takođe, svu lakoću leta simbolično najavljuje modni minimalizam koji ide u korist udobnih i laganih komada.

Kratki rukavi i midi suknje znače da koža konačno diše, a koraci postaju poletniji u sandalama umesto u čizmama.

 Upravo zato analizirali smo trendove na Instagram nalozima stylish influenserki i odlučili da vam donesemo malo modne inspiracije za predstojeću sezonu - iako je lepo vreme zakazalo, manifestujemo ga birajući letnju odeću.

U nastavku otkrijte 6 modela sandala u koje vredi investirati jer modni stručnjaci kažu da ćemo ih nositi mnogoo duže od jedne sezone.

1. Ultraminimalizam

Quiet luxury postao je jedan od najtraženijih modnih pojmova, a upravo zahvaljujući njemu gotovo da su iščezli vidljivi logotipi i statusni simboli koji ''vrište''. Sve je u tome da izgledate minimalno, svedeno, a skupo. I nonšalantno. Dakle, zašto ne biste odabrali luksuznu tašnu, all-black outfit i jednostavne japanke?

 2. Sandale s punom petom

Mule sandale dobile su novu verziju sa punom petom, a ovaj skulptularni dizajn prihvatili su svi - od velikih do high-street brendova.

 3. Platforme

Sandale na platformu su tu i ne idu nigde! Bilo da se odlučite za papuče, sandale ili štikle, platforma im daje moderniji, fashion izgled, a pored toga izdužuju i figuru.

4. Braon sandale

Dekadentni braon tonovi bili su na svim pistama za proleće/leto 2023, tako da nije ni čudo što je ova nijansa preslikana na sve aspekte garderobe - od haljina i torbica, do sandala. Podjednako svestrane kao crne, lako ćete ih kombinovati uz svaki outfit, a da pri tom uvek izgledaju skupoceno.

 5. Sandale na vezivanje

Što više vezivanja oko gležnjeva, to atraktivniji stajling - slažu se modni stručnjaci. Bez obzira na to da li birate ravan model ili onaj sa potpeticom, ovog leta obavezno nabavite jedan sa pertlama.

6. Slamnate teksture

Basket bag se vraćaju na velika vrata čim temperature počnu da rastu, a ovog leta torbe od slame nisu jedini statement - na policama radnji naći ćete i trendy sandale od istog materijala, a zbog svoje estetičnosti, već su dominantne na Instagramima modnih influenserki.