Dobre farmeke su, morate priznati, već pola outfita. Pogotovo ako je to model u kojem ne samo da izgledate dobro, već se tako i osećate. Međutim, činjenica je da u vremenima u kojim živimo, ne možemo uvek da se pohvalimo komadima koji neće izbledeti ili se pohabati nakon nekoliko nošenja, te je dosta onih koji čuvaju taj jedan par farmerki za prilike kada im je stalo da baš, ali baš izgledaju dobro.

A zapravo, iako su nam često fokus kupovine modni komadi koji su poslednji odraz trenda, ponekad je pametniji odabir staviti njihov kvalitet na prvo mesto! Kada je reč o kvalitetu nemoguće je ne spomenuti najpoznatiji brend džinsa, Levi's 501, koji će uvek biti u modi, i danas i sutra i za 50 godina.

Baš zahvaljujući karakterističnom dizajnu koji nosi status večnog, ne čudi što mu se iznova i iznova vraćamo. Jer, nije reč samo i kvalitetu, već i u tome da ovaj model fantastično pristaje svakoj figuri i lako se kombinuje sa svim što imate u ormaru.

 Kako je nastao Levi' s 501?

Zanimljiv je podatak taj da je upravo ovaj model farmerki prvotno bio dizajniran za rudare. Supruga jednog od njih poželela je kvalitetnije pantalone za svog muža, te je zamolila lokalnog krojača Jacob Davisa da joj napravi upravo takav model plavih farmerki sa bakarnim nitmana na mestima naprezanja za bolju čvrstoću i trajnost.