S povratkom minimalističkog trenda iz 90-ih modna scena je bogatija za cipele sa malom, poznatijom kao kitten potpeticom. Nema sumnje, ove sezone prave veliki povratak. Po čemu su karakteristične? Ne pokrivaju zglobove i imaju malu potpeticu, maksimalne visine od pet centimetara, što obezbeđuje nepogrešiv komfor.

Ovaj model cipela je primećen u mnogim kolekcijama za proleće/leto 2023. i nesumnjivo će biti veliki trend. Sa čistim linijama i izuzetno jednostavnom estetikom, ništa ne može biti jednostavnije od uključivanja kitten cipela u svakodnevne modne kombinacije.

Za dnevni look odlično se kombinuju i sa ležernim farmerkama i sa krojenim pantalonama, dok se uveče mogu nositi uz bilo koju haljinu. Dakle, reč je neophodnom komadu koji svakako daje poseban vibe svakoj kombinaciji.

Koji par kitten cipela kupiti ovog proleća?

Izbor cipela sa kitten petom je zaista šarolik i lako je pronaći onu koja odgovara svakom stilu. Prada puder roze savršene su za romantične žene, Dieselove u satenu, H&M-ove u vanvremenskoj crnoj boji, Miu Miu ukrašene logotipom ili minimalistički modeli Cosa i Totemea. Sa druge strane, The Attico nudi model ukrašen sjajnim detaljima, model Maje baby blue, dok Bottega Veneta insistira na svojim prošivenim modelima.